De astăzi, se pot plăti taxele și impozitele locale aferente anului 2018. Se poate opta și pentru varianta de plată cu cardul

 -  -  1310


Începând de astăzi, bistrițenii pot să achite impozitele şi taxele locale cu debit (impozite / taxe clădiri, impozite / taxe pe teren, impozite mijloace de transport, taxe reclamă şi publicitate) aferente anului 2018. Cei care plătesc integral sumele datorate până pe 31 martie 2018 beneficiază și de o bonificație de 10 procente.

Direcția de Venituri din cadrul Primăriei Bistrița le stă la dispoziție celor care vor să achite în perioada următoare aceste dări, însă, se poate opta și pentru varianta de plată cu cardul bancar accesând următorul link: Plata on-line .

Plata cu card bancar se poate face în două moduri:

1. fără autentificare – se face cu ajutorul CNP-ului 

Puteti plăti obligațiile către bugete locale, bugete centrale, alte institutii beneficiare, diverse tipuri de taxe si impozite dar e necesar sa stiti CNP-ul persoanei și suma datorată.

2. cu autentificare – trebuie să dețineți un nume de utilizator și o parolă (obținute de la Direcția venituri)

Puteti plăti obligațiile către bugete locale, bugete centrale, alte institutii beneficiare, diverse tipuri de taxe și impozite, în acest caz aplicația vă pune la dispoziție toate informațiile legate de datoriile dvs.

În plus, Primăria Bistrița a dezvoltat și o aplicație on-line prin care cetățenii municipiului pot verifica on-line situația impozitelor pe care le au de achitat. Consultarea informațiilor se face pe bază de CNP pentru persoane fizice, respectiv, CUI pentru persoane juridice.

Consultarea online a impozitelor și taxelor se face accesând link-ul: Consultare on-line .

Pentru cei care optează pentru varianta clasică, de plată a impozitelor și taxelor locale la ghișeele Direcției de Venituri, programul de lucru cu publicul este următorul:

Luni
08.00-14.00;
Marți
08.00-14.00;
Miercuri
08.00-14.00;
Joi
08.00-14.00;15.00-18.00
Vineri
08.00-12.00;
Bistrițenii trebuie să știe că și în acest an, taxele și impozitele locale se vor menține la nivelul celor de anul trecut, întrucât Primăria Bistrița nu le-a majorat. Excepție fac taxele pentru folosirea locurilor publice din pieţe, târguri şi Complexul de agrement Heidenfeld care vor fi majorate în medie cu 1-5 lei (creştere a colectării cu 25% faţă de anul 2017).
De asemenea, cei care achită aceste dări integral până la data de 31 martie 2018 beneficiază de o bonificație de 10 procente.
0 notes
35 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.