De ce a cerut primarul Ioan Turc ridicarea unor terase de pe pietonalul Liviu Rebreanu. Răspunsul edilului pentru PSD Bistrița

 -  -  11227


Primarul municipiului Bistrița, Ioan Turc, a răspuns la solicitarea PSD Bistrița și le-a transmis social democraților că a solicitat ridicarea teraselor rămase pe pietonalul Liviu Rebreanu pentru că obturau elementele luminoase montate în această zonă pentru sărbătorile de iarnă.

În acest an, municipiul și localitățile aparținătoare au fost împodobite pentru iluminatul de Crăciun într-un fel aparte, cu atât mai mult în zona centrală, unde vor fi organizate o serie de evenimente. Prin urmare, am solicitat ridicarea celor trei terase rămase pe pietonalul Liviu Rebreanu, ținând cont de faptul că ele obturau elementele luminoase montate. Iar, pe de altă parte, evenimentele avizate deja de comisia de specialitate și cele care urmează să primească aviz au nevoie de un spațiu cât mai generos, dat fiind contextul pandemic”, a precizat primarul Ioan Turc.

Edilul Bistriței a mai subliniat că operatorii din HoReCa au fost sprijiniți anul acesta de Primăria Bistrița prin facilități fiscale, prețurile pe metrul pătrat fiind reduse la jumătate, iar autorizațiile pentru terase s-au obținut cu condiția ridicării lor în situații precum cele amintite mai sus.

În plus, la organizarea unor astfel de evenimente este necesar un culoar pentru accesul echipelor de intervenție (Ambulanță, Pompieri) în cazuri de urgență, siguranța oamenilor fiind prioritară. Marea majoritate a celor care administrează terase pe pietonal au înțeles situația și le-au ridicat voluntar. Cu o singură excepție, o doamnă de la PSD care are terasă și poate era obișnuită cu favoritisme. Motiv să îi transmit (ei și biroului de presă aferent) că nu e cazul să politizeze o măsură administrativă și să încerce un tărăboi mediatic nejustificat. Orașul este al tuturor!”, a mai precizat Ioan Turc.

Primarul municipiului a lansat și o invitație către bistrițeni. ”Îi invit mâine pe bistrițeni, de la ora 17.00, la deschiderea iluminatului festiv, a patinoarului sintetic și a Târgului de Crăciun, alături de gașca Zurli și folk-istul Ducu Bertzi”, a încheiat sursa citată.

Răspunsul primarului Ioan Turc a venit în urma unor afirmații lansate în spațiul public de reprezentanții PSD Bistrița.

1379060cookie-checkDe ce a cerut primarul Ioan Turc ridicarea unor terase de pe pietonalul Liviu Rebreanu. Răspunsul edilului pentru PSD Bistrița
1 notes
352 views
bookmark icon

One thought on “De ce a cerut primarul Ioan Turc ridicarea unor terase de pe pietonalul Liviu Rebreanu. Răspunsul edilului pentru PSD Bistrița

    Write a comment...

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.