De luna aceasta, alocații mai mari pentru copii. De asemenea, se majorează și pensiile celor care au muncit în grupele I și II

 -  -  232129 

Vești bune la început de lună! Alocațiile de stat pentru copii și pensiile pentru o parte dintre beneficiari vor fi majorate.

În ceea ce privește alocațiile pentru copii, Guvernul a adoptat deja ordonanța de urgență prin care alocațiile de stat pentru copii sunt majorate.

Astfel, începând cu 1 aprile, cuantumul alocațiilor de stat pentru copii va fi următorul:

• 300 lei pentru copiii cu vârsta de până la 2 ani sau de până la 3 ani, în cazul copilului cu handicap;

• 150 lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 2 ani şi 18 ani, precum şi pentru tinerii care au împlinit vârsta de 18 ani și urmează cursurile învăţământului liceal sau profesional, organizate în condiţiile legii, până la terminarea acestora;

• 300 lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 3 ani şi 18 ani, în cazul copilului cu handicap.

Plata alocațiilor aferente lunii aprilie se va face abia în mai, a declarat, duminică seara, ministrul Muncii, Marius Budăi.

Măsura a fost luată ca urmare a deciziei Parlamentului României de suplimentare a bugetului Ministerului Muncii și Justiției Sociale, cu suma de 2,13 miliarde lei, în vederea majorării alocațiilor de stat pentru copii, prin Legea Bugetului pe anul 2019.

În ceea ce privește pensiile, potrivit ministrului Muncii, Marius Budai, plata acestora pe luna în curs se va face începând de azi, iar zeci de mii de pensionari vor primi pensiile majorate.

Începând de luni, facem plata aferentă lunii aprilie, până pe 15 aprilie toți pensionarii vor avea banii acasă, indiferent de forma de plată. 
Într-adevăr, sunt creșteri spectaculoase pentru cei din grupele I și II de muncă, cărora nu li s-a acordat punctaj. Sunt peste 33.000 de decizii deja expediate, majoritatea din ele sunt deja și puse în plată. Suntem în dinamica pe care mi-am dorit-o, de aceea le mulțumesc colegilor de la Casele de pensii. S-a lucrat 24 din 24, iată că acum suntem în postura să dăm vești foarte bune acestei categorii de pensionari”, a anunțat ministrul Muncii, Marius Budai.

La nivelul județului Bistrița-Năsăud, peste 700 de pensionari se încadrează în categoria celor care vor beneficia de majorări, după cum a anunțat vicepremierul Daniel Suciu, subiect despre care Ziar de Bistrița a scris AICI.

23 bookmark
0 notes
1854 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.