VIDEO: De ochii lumii, Klaus Iohannis ar vrea alegeri de primar în 2 tururi! Dacă Ludovic Orban NU dă Ordonanța în maxim 1 LUNĂ, PNL-ul e “mâncat pe pită” la locale și miroase a BLAT la nivel înalt!

 -  -  1901


În vizita sa la Bistrița, președintele Klaus Iohannis a declarat că el, personal, ar vrea alegeri locale în 2 tururi, dar pentru asta e nevoie de negocieri parlamentare. Guvernul Orban mai are la dispoziție 1 lună pentru a da Ordonanța de Urgență, deoarece înainte cu 6 luni de alegerile locale, NU se mai poate modifica Legea Electorală. Alegerile pentru funcțiile de primar și președinte de Consiliu Județean vor avea loc în 7 iunie 2020.

Iohannis: – Din păcate, cel puțin în ultimii 3 ani am avut un guvern care a guvernat împotriva românilor, guvern PSD, mai exact 3 guverne PSD cu care mie mi-a fost foarte greu să mă înțeleg… Cred că acum, când avem un Guvern liberal, lucrurile se vor mișca mult, mult mai repede și NU doar că pot să vă spun că o să mă implic, de data asta sunt foarte hotărât să schimbăm lucrurile în mai bine!

De ochii lumii, Klaus Iohannis ar vrea alegeri de primar în 2 tururi! Dacă Ludovic Orban NU dă Ordonanța, PNL-ul e "mâncat pe pită" la locale și miroase a BLAT la nivel înalt!

De ochii lumii, Klaus Iohannis ar vrea alegeri de primar în 2 tururi! Dacă Ludovic Orban NU dă Ordonanța, PNL-ul e "mâncat pe pită" la locale și miroase a BLAT la nivel înalt!

Publicată de Ziar de Bistrita pe Sâmbătă, 16 noiembrie 2019

Reporter: – Referitor la implicare, ați discutat cu premierul Ludovic Orban pentru alegerea primarilor în 2 tururi? Ați susține o Ordonanță de Urgență în acest sens?

Iohannis: – eu personal m-am mai exprimat în această chestiune și pot să vă spun foarte franc: eu sunt pentru alegerea primarilor în 2 tururi

Reporter: – Deci, să dea Ordonanță , Ludovic Orban?

Iohannis: – este evident nevoie și de discuții politice și la nivel de Parlament, dar dacă ar fi după opinia mea, eu aș merge clar pe 2 tururi! Fiindcă așa e cel mai corect. Așa au comunitățile șansa reală să aleagă pe cel mai bun!

Reporter: – și să fie prin Ordonanță de Urgență sau prin Parlament?

… Iohannis a auzit întrebarea, dar NU a răspuns!

PNL-iștii se tem de USR! De-aia NU dau Ordonanță pentru primar în 2 tururi! 

Alegerea primarilor în 2 tururi ar destructura PSD-ul, aflat acum în picaj liber, fără lideri la nivel înalt și cu scoruri slabe la prezidențiale, scoase de baronii locali! Doar că, la alegeri în 2 tururi, PNL-ul ar avea probleme pe orașele mari, pe zonele cu bugete enorme: primarul Robu de la Timișoara, locțiitorul lui Falcă de la Arad, probabil Mircea Hava de la Alba-Iulia, Emil Boc ar putea avea probleme cu USR-ul, pe Oradea s-ar putea pierde majoritatea în Consiliul Local…. zone controlate discreționar de primarii PNL.

ludovic orban ziar de bistrita

Baronii PSD sunt greu de bătut pe vot uninominal!

Prinntr-o Ordonanță de Urgență, Guvernul Orban ar rezolva rapid modificarea Legii Electorale prin care primarii ar fi aleși în 2 tururi iar președinții de Consilii Județene să fie aleși indirect, de către majoritatea consilierilor. Prin aceste manevre s-ar dezintegra PSD-ul, partid cu structuri puternice în zona rurală și cu președinți de Consilii Județene tranformați în baroni locali, cu control-direct pe primarii care-au migrat înspre PSD prin ordonanța concepută de Dragnea, primari controlați prin fondurile PNDL, în special.

La negocieri în Parlament, PNL-iștii se tem ca ungurii să NU se sucească spre PSD, deoarece UDMR-iștii nu susțin schimbarea legii electorale pentru primari în 2 tururi!

Iohannis a ezitat să se pronunțe CLAR pentru o Ordonanță de Urgență și a amintit de negocieri parlamentare între PNL-USR-PMP-UDMR – ProRomania. În acest caz, lucrurile se complică, deoarece Guvernul poate fi la cheremul UDMR, formațiune care a declarat că NU vrea modificarea Legii Electorale pentru primari în 2 tururi.

ziar de bistrita klaus iohannis

Interesați de orașele mari, PNL-iștii RISCĂ enorm dacă nu modifică legea electorală, și vor avea dificultăți în a explica cetățenilor aceste ezitări și negocieri de BLAT!

De menționat că inclusiv premierul Dacian Cioloș putea să dea Ordonanță de Urgență pentru primari în 2 tururi, dar a ezitat, motivând că decizia a aparținut parlamentarilor care au negociat acest non-combat de campanie… Drept dovadă, în 2016, PSD-ul lui Dragnea avea să câștige alegerile locale și să înroșească România, chestiune care se poate repeta, dacă NU se revine la alegerea primarilor în 2 tururi.

ziardebistrita klaus iohannis

Guvernul Orban are termen-limită pentru a se pronunța în acest sens până la jumătatea lunii decembrie, după care se intră în termenul de 6 luni în care Legea Electorală NU poate fi modificată! Alegerile locale vor avea loc în 7 iunie 2020!

0 notes
1026 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *