De Rusalii, echipajele Ambulanței au intervenit la peste 200 de misiuni

 -  -  949


În perioada minivacanței de Rusalii, echipajele medicale din cadrul Serviciului Județean de Ambulanță (SAJ) Bistrița-Năsăud au intervenit la peste 200 de solicitări, însă, comparativ cu anii anteriori, activitatea a fost una ”relativ redusă”.

”Perioada Sfintelor Sărbători de Rusalii a fost o perioadă cu activitate relativ redusă în ceea ce privește activitatea operativă medicală, comparativ cu anii anteriori”, se arată într-un comunicat de presă al SAJ Bistrița-Năsăud.

Astfel, în această perioadă, la Dispeceratul Medical Județean Integrat ISU-SAJ au fost înregistrate 293 de solicitări. Peste 90% (263) dintre acestea au reprezentat urgențe medico-chirurgicale, în vreme ce diferența a fost reprezentată de consultații la domiciliu sau misiuni de transport neasistat.

Din numărul total al solicitărilor, echipajele operative ale SAJ Bistrița-Năsăud au gestionat un număr de 212 misiuni (72,4%).

”Media intervențiilor, a fost de 48,83 solicitări/12 ore, vârful activității înregistrându-se în tura de zi din 6 iunie 2020 (intervalul orar 07.00 – 19.00), când au fost înregistrate şi deservite un număr de 69 solicitări /12 ore”, mai precizează SAJ Bistrița-Năsăud.

0 notes
74 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *