Au început să se-atace ! PNL-iștii spun că Ciobănică face copy-paste la proiectele LOR, dezbătute în Consiliul Local ! “Dane, pe tine cine te antrenează? “

 -  -  71267


PNL-iștii din Bistrița speră să câștige Primăria, cu Ioan Turc drept candidat și la o confruntare cu PSD-ul ar fi favoriți din prisma structurilor de partid. Cu toate astea, în condițiile alegerilor din primul tur, orice candidat de pe dreapta poate rupe suficiente voturi care să avantajeze PSD-ul. Dan Ciobănică va candida din parte Partidului Verde și deja a-nceput campania electorală prezentând o serie de proiecte pe pagina sa de facebook.

Abordarea populistă a lui Ciobănică l-a ofticat pe Peteleu, consilierul PNL care a ieșit public cu un prim atac la adresa candidatului la locale.

Dan Ciobănică e săgeata lui Alin Seserman?

În cercurile liberale se spune că intrarea lui Dan Ciobănică ar fi o manevră de-a lui Alin Seserman, ce care s-ar afla în spatele campaniei sale. Ioan Peteleu a postat un mesaj pe pagina de facebook, în care se referea la antrenorul din spatele lui Dan Ciobănică dar și la subiectele abordate de Ciobănică în campania personală în care acesta s-a lansat!

Bistrita in prezent și viitor- Podul Jelnei și malurile râului Bistrita.

Publicată de Dan Dumitru Ciobanica pe Joi, 28 mai 2020

Mesajul consilierului PNL Ioan Peteleu:

“Dane, pe tine cine te antrenează? Pe antrenorul lui Cristi îl știm de 12 ani.

Lupta pentru fotoliul de primar al Bistriței relevă tot felul de tactici, mai mult sau mai puțin sportive.

Candidatul “verzilor”, Dan Dumitru Ciobănică, este cel mai spectaculos din punct de vedere al platformei facebook.

Startul său furibund se aseamănă cu iureșul începuturilor de meci ale Stelei de odinioară, domnul candidat având cunoștință de acest lucru, din cauză de activitate de fotbalist la Gloria Bistrița.

Astfel, domnul candidat “verde”, a “împrumutat” evident teme de lucru discutate și răsdiscutate în Consiliul Local, vizavi de fostele centrale termice, deși subiectul a făcut obiectul unor propuneri ale PNL, ca să nu zic ale subsemnatului, pentru transformarea acestora în incubatoare de afaceri, parcări, spații verzi sau alte obiective de interes public.Domnul Ciobănică avansează ideea demolării acestora, test de originalitate, pentru ca locațiile să fie transformat în spații de joacă.

Bistrita in prezent și viitor- Podul Jelnei și malurile râului Bistrita.

Publicată de Dan Dumitru Ciobanica pe Joi, 28 mai 2020

Domnul Ciobănică, prin apariții pe facebook, mai menționează faptul că drumul de la Podul Jelnei, arată groaznic, deși știrea a fost menționată în presa locală. Tot originală ideea, nu?

Ceea ce ne-a dat pe spate, la fel ca jocul Gloriei cu Fiorentina, unde dânsul n-a fost nicicum, îl reprezintă “trei puncte…și…”

În calitate de candidat la Primăria Bistrița, antrenamentul fostului fotbalist și arbitru pare conceput pentru haltere administrative.

Domnul Ciobănică menționează că bistrițenii sunt…săraci. Mă îndoiesc că dânsul s-a referit la toți românii, deoarece asta ar însemna că va candida la parlamentare. Sau poate în 2024, la prezidențiale, unde Ponta și-a anunțat candidatura.

Conform domnului Ciobănică “dacă vinzi materie primă rămâi sărac”. Stau și mă întreb ce poate vinde Bistrița pentru ca locuitorii săi să rămână săraci!?! Prostia nu se poate vinde, pentru că au expus-o public primarul Crețu și viceprimarul Niculae.
Tot domnul Ciobănică ne lămurește: bușteni, cereale, animale, legume și resurse minerale!!!

Adevărul este că Bistrița, după 12 ani de pesedism, și-a căpătat renumele de “sat cu becuri” sau “Caracalul Ardealului” din cu totul alte motive.

Buștenii pentru Occident nu au fost obținuți din pădurile municipiului, dovadă că pădurea Codrișor și pădurea Schullerwald încă există, iar din toaletarea teilor se poate face, cel mult, un birou de primar pentru domnul Ciobănică.

Cereale are Bistrița, slavă domnului, doar ansamblul Cununa de pe Someș a folosit mereu spice de grâu pentru a-și etala simbolul. Dincolo de glumă, producția de cereale din oraș ar putea acoperi cantitatea pentru câteva duble de porumb. Ce să mai vinzi în străinătate?

Domnul Ciobănică vorbește de animale ca materie primă, animale ce s-ar întoarce după vânzarea în străinătate ca mușchi, ceafă, pulpă, pastramă, kaizer etc. Desigur, avem animale pentru export și am fi fericiți ca oraș să scăpăm de ele, dar trebuie să respectăm drepturile omului.

Avem și legume, Slavă Domnului, iar în 12 ani de administrație PSD, s-au făcut remarcate. Din nefericire, nu avem destulă cantitate să exportăm și cei din Vest preferă calitatea.

Când este vorba de resurse minerale, avem nume de cartiere precum Slătinița, dar acolo lipsește o resursă minerală vitală… apa!

Dan Dumitru Ciobănică abordează și subiectul modernizării Pieții Decebal. Subiect nou, desigur, dezbătut de jdemii de ori în ultimii ani.

Ceea ce nu a înțeles domnul Ciobănică este faptul că PSD a avut majoritate în Consiliul Local, unde pesediștii votau la semnul primarului. Deci, nu bușteni, animale, legume și resurse minerale…

Domnul Dan Dumitru Ciobănică joacă electoral diferit față de tactica lui Halagian: “Focu’ la ei!”
Mai degrabă, adoptă mentalitatea lui Sorin Cârțu cu…”autobaza”. Să nu luăm gol. Deși Bistrița are nevoie de o victorie edilitară pentru a redeveni oraș.

Contează antrenorul, domnule Ciobănică! Bistrița nu se poate bate la nesfârșit la retrogradare cu Cristi Niculae, pregătit de Crețu și sponsorizat de PSD! Dar nici cu dumneavoastră. A apus vremea fotbalului cu basca pe cap!” – a postat Peteleu.

ioan peteleu

Începe campania și sfada de pe dreapta!

Conform ultimelor alegeri locale, verzii și ecologiștii au 2.000- 2.500 de voturi, iar intrarea în cursă a lui Dan Ciobănică ar atrage o parte importantă din voturi.

Cele 2.500 de voturi de pe zona de mediu PER + Partidul Verde) sunt importante! PNL-știi sunt ofticați pe Ciobănică!

Pragmatic vorbind, Dan Ciobănică are zero șanse pentru funcția de primar iar intrarea sa în cursă e inutilă și favorizează PSD-ul prin fragmentarea votului de pe dreapta!

În aceste condiții, PSD-iștii sunt favoriți la câștigarea alegerilor din primul tur și pornesc din start cu  cel puțin 6.000 de voturi ale simpatizanților proprii. Pe vot politic, Dăncilă a luat 5.300 de voturi pe municipiu , în turul 2. S-ar mai adăuga voturile lui Ponta și a lui Tăriceanu.

ioan turc

Pe Bistrița, candidații de pe dreapta se- atacă între ei iar o Alianță în jurul PNL-uli pare improbabilă la momentul actual! Acest aspect favorizează PSD-ul lui Niculae, partid care câștigă enorm dacă votul de pe dreapta e împărțit între candidați de orgoliu și fără viziune pe termen lung!

7 notes
392 views
bookmark icon

7 thoughts on “Au început să se-atace ! PNL-iștii spun că Ciobănică face copy-paste la proiectele LOR, dezbătute în Consiliul Local ! “Dane, pe tine cine te antrenează? “

    Write a comment...

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *