Delegație din Bistrița-Năsăud, la protestele SANITAS de la București

 -  - 


O delegație din județul Bistrița-Năsăud va participa la protestele organizate de Federația Sanitas în Capitală.

Potrivit liderului județean al sindicaliștilor, Titi Costin, delegația este în drum spre București.

”Organizația Sanitas Bistrița-Năsăud va participa la acțiunile de protest din data de 8 februarie. Miercuri, începând cu ora 10:00, vom fi în Piața Victoriei și vom protesta pentru a ne face auzită vocea cu privire la problemele noastre”, a declarat Titu Costin într-o emisiune la AS-TV.

Federația Sanitas a declanșat luni, 6 februarie, o serie de proteste, pe fondul nemulţumirilor legate de Legea salarizării şi al subfinanţării instituţiilor medicale şi a asistenţei sociale din România.

Luni, sindicaliștii au organizat un miting de protest în Piaţa Victoriei, urmat de un marş către mai multe spitale din Bucureşti.

Tot luni, o delegaţie a Federaţiei Sanitas a fost primită la Guvern de o echipă condusă de către Mihnea Claudiu Drumea – consilier al prim-ministrului.

”Membrii delegaţiei au prezentat revendicările salariaţilor din sănătate şi asistenţă socială, revendicări pentru susţinerea cărora Sanitas a manifestat astăzi (luni – n. r.) în Piaţa Victoriei şi în proximitatea a cinci spitale bucureştene. Membrii echipei guvernamentale au promis că vor analiza solicitările noastre şi vor iniţia de urgenţă întâlniri cu reprezentanţii Sanitas pentru identificarea de soluţii care ar putea să rezolve revendicările membrilor noştri de sindicat”, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a organizaţiei sindicale.

Marți, sindicaliștii au organizat un nou miting în Piața Victoriei, urmat de un marș către mai multe spitale din Bucureşti.

Protestele Federaţiei Sanitas vor continua şi miercuri, 8 februarie, cu staţionări la sediile partidelor politice.

Revendicările sindicaliştilor au în prim-plan creşterea veniturilor tuturor salariaţilor din Sănătate şi Asistenţă socială cu minimum 15%, pentru acoperirea inflaţiei, declanşarea, de urgenţă, a negocierilor între Guvernul României şi partenerii sociali, pe proiectul noii legi a salarizării personalului plătit din fonduri publice, respectiv asigurarea unei finanţări corecte şi suficiente pentru instituţiile medicale şi de asistenţă socială.

Federația Sanitas pregătește proteste; sindicaliștii din Sănătate și Asistenșă Socială cer creșterea salariilor cu cel puțin 15%

Vizualizări 1,751 

bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.