Delgaz Grid investește peste 10 milioane de lei în modernizarea rețelei de gaz din Bistrița-Năsăud

Anul acesta, Delgaz Grid investește peste 10 milioane de lei în județul Bistrița-Năsăud pentru modernizarea rețelei de gaz, informează compania într-un comunicat de presă.

În 2021, Delgaz Grid va desfășura în județul Bistrița-Năsăud șapte proiecte de investiții în valoare de peste 10 milioane de lei, pentru modernizarea sistemului de distribuție a gazelor naturale pe o lungime de peste 38 de kilometri.

Modernizarea și extinderea rețelelor de distribuție a gazelor naturale sunt prioritare și anul acesta. Scopul investițiilor este creșterea calității serviciilor, atât în ceea ce privește continuitatea, cât și siguranța. Totodată urmărim să creștem numărul clienților racordați la rețea pentru a beneficia de gaze naturale. Pentru distribuția de gaz am alocat în acest an la nivelul întregii companii circa 380 de milioane de lei, în creștere cu 50 de milioane de lei față de anul trecut”, a declarat Petre Stoian, directorul general adjunct al Delgaz Grid.

Cele mai mari proiecte de investiții, care constau în înlocuirea conductelor și branșamentelor de gaze naturale, se vor derula în localitățile Milaș (circa 16km), Bistrița (circa 15 km) și Urmeniș (circa 5km).

Anul trecut, în județul Bistrița-Năsăud s-au derulat cinci proiecte de investiții prin care s-au înlocuit conducte și branșamente gaze naturale pe o lungime de peste 11 kilometri iar rețeaua a fost extinsă cu aproximativ 48 de kilometri, pentru racordarea de noi consumatori. Cele mai mari proiecte de înlocuire a rețelei de gaz s-au desfășurat în localitățile Buza, Beclean și Ghinda.

Delgaz Grid, compania de distribuție din cadrul Grupului german E.ON, operează o reţea de gaze naturale de 24.000 km în 20 de judeţe din partea de Nord şi de Vest a României (Cluj, Bistrița Năsăud, Maramureș, Satu Mare, Sălaj, Timiș, Arad, Bihor, Caraș-Severin, Hunedoara, Mureș, Sibiu, Alba, Harghita, Iași, Botoșani, Vaslui, Suceava, Neamț şi Bacău) şi o reţea de electricitate de  82.300 km în şase judeţe din Moldova: Bacău, Botoşani, Iaşi, Neamţ, Suceava şi Vaslui. De la intrarea pe piaţa locală, in anul 2005, E.ON a investit circa 1,9 miliarde de euro în principal pentru modernizarea reţelelor de gaze şi electricitate şi a virat către stat impozite şi taxe de circa 2,7 miliarde de euro.