Depozitarea ilegală a gunoaielor pe Valea Someșului, în atenția prefectului

 -  -  1932


Prefectul județului Bistrița-Năsăud, Stelian Dolha, a ajuns marți pe Valea Someșului. Alături de o comisie mixtă, reprezentantul Guvernului în teritoriu a luat parte la o acțiune de verificare în teren a situației privind depozitarea ilegală a deșeurilor menajere sau de dimensiuni mari.

Potrivit Instituției Prefectului Bistrița-Năsăud, din comisie au făcut parte reprezentanți ai Comisariatului Județean al Gărzii de Mediu, ai Sistemului de Gospodărire a Apelor, ai Agenției pentru Protecția Mediului și ai Instituției Prefectului. Totodată, la acțiune au fost invitați să participe și primarii unităților administrativ-teritoriale de pe Valea Someșului, mai exact din Șanț, Rodna, Maieru, Sângeorz-Băi și Ilva Mică.

În teren, comisia a depistat unele dintre cele mai afectate zone de pe Valea Someșului, zone care necesită o ecologizare de urgență. În plus, în aceste zona se impune monitorizarea permanentă, atât pe timp de zi, cât și pe timp de noapte, pentru a opri depozitele ilegale de deșeuri sau pentru a sancționa persoanele care recurg la astfel de acțiuni care pun în pericol mediul înconjurător.

În urma ședinței de la sfârșitul anului trecut pe tema protecției mediului, împreună cu participanții am reușit să stabilim o listă de acțiuni care să contribuie la oprirea acestui obicei vechi de depozitare de deșeuri menajere pe albiile râurilor. Un aport foarte mare în educarea cetățenilor în ce privește adoptarea unui comportament ecologic îl au primăriile, atât prin acțiuni de sancționare, cât și prin activități continue de informare în acest sens. Natura este casa tuturor, iar pitorescul bistrițean are și el de suferit din cauza gunoaielor aruncate la întâmplare”, a declarat prefectul județului Bistrița-Năsăud, Stelian Dolha.

Printre măsurile propuse pentru corectarea comportamentului poluant, se numără supravegherea reciprocă a cetățenilor și acordarea de premii motivante pentru cei care fac sesizări referitoare la acțiuni care aduc prejudicii mediului. Amplasarea de sisteme de supraveghere video și acțiuni de monitorizare intensificate în zonele vizate sunt alte propuneri care contribuie la identificarea cetățenilor care depozitează ilegal deșeuri în scopul sancționării acestora.

1 notes
57 views
bookmark icon

One thought on “Depozitarea ilegală a gunoaielor pe Valea Someșului, în atenția prefectului

    Write a comment...

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *