Deputat Cristina Iurișniți: ”Situaţie fără precedent în istoria admiterii la liceu!”

 -  -  16943 

Deputatul bistrițean Cristina Iurișniți s-a arătat revoltată de faptul că la nivelul județului Bistrița-Năsăud, broşura de admitere la liceu pentru sesiunea 2019 nu ar fi fost încă tipărită, precizând că este vorba de aproape o lună de întârziere pentru realizarea acestei broșuri, care este extrem de utilă absolvenților claselor a VIII-a.

Elevii de clasa a VIII-a termină cursurile în această săptămână, iar înscrierea pentru Examenul de Evaluare Naţională a avut loc deja, dar din păcate elevii nu au primit încă broşura care îi informează în privinţa locurilor pentru admiterea la liceu. Broşurile de admitere la liceu 2019 trebuia să fie publicate pe 13 mai 2019, conform unui ordin de ministru şi înmânate elevilor. În alte judeţe din ţară, sau la Bucureşti spre exemplu, după ce sindicatele şi reprezentanţii părinţilor au acuzat-o pe Ecaterina Andronescu că intenţionează să acorde peste 45% dintre locuri la şcolile profesionale, ministrul s-a răzgândit şi a aprobat 15% pentru profesional, din totalul de locuri la liceu şi în cele din urmă au apărut şi broşurile. Nu acelaşi lucru s-a întâmplat şi în judeţul Bistriţa-Năsăud unde, în lipsa unei poziţii clare şi asumate de către sindicatele cadrelor didactice şi/sau a asociaţiilor de părinţi, din luna ianuarie conducerea IŞJ-BN nu s-a putut decide asupra numărului de clase şi a profilului acestora, intervenindu-se adesea prin forţa deciziei unilaterale şi fără o finalitate care să urmărească interesul şi opţiunile elevului, absolvent de clasa a VIII a”, arată deputatul Cristina Iurișniți.

Din acest motiv, deputatul afirmă că a făcut o solicitare, în baza Legii 544/2001 privind accesul la informaţiile de interes public, către Inspectoratul Școlar Județean Bistrița-Năsăud.

Cristina Iurișniți a cerut să îi fie furnizate informații cu privire la cifrele de școlarizare aprobate la nivel județean pentru anul școlar 2019 -2020, situație defalcată pe unităţi de învăţământ, așteptând un răspuns din partea Inspectoratului Școlar Județean Bistrița-Năsăud.

16 bookmark
0 notes
668 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.