Deputat Cristina Iurișniți: ”Vrem să nu mai existe violență în școală”

 -  -  1284


Deputatul USR de Bistrița-Năsăud, Cristina Iurișniți, a purtat discuții cu reprezentanții Ministerului Educației Naționale în ceea ce privește cazul profesorului de la școala din localitatea Șanț, iar în urma acestora s-a ajuns la concluzia că este absolut necesară o modificare legislativă pentru a împiedica pe viitor astfel de situații.

”Acest om nu se poate numi profesor. Un profesor este un bun pedagog, e un om care modelează tinerii din punct de vedere moral, îi îndreaptă spre învățătură, spre școală, îi face să vină cu drag la activitățile didactice, pe când aici e exact invers. Acest profesor ține departe de școală copiii, le inspiră frică, îi intimidează, îi lovește. Deci are purtare abuzivă asupra lor. Părinții protestează în fața școlii, directorul nu-l primește la școală. (…) Prin urmare este nevoie de o clarificare la legea privind Statutul cadrului didactic, pentru ca aceste persoane care au comportament abuziv asupra copilului să nu mai aibă acces la activitățile didactice, să nu mai aibă acces la catedră în urma unor condamnări penale definitive în ceea ce privește purtarea abuzivă”, a spus, într-o conferință de presă, Cristina Iurișniți.

Deputatul USR mai precizează că a făcut deja demersurile necesare. ”Am cerut avizul Consiliului Legislativ din Camera Deputaților și am primit aviz favorabil. De asemenea, ministrul Monica Anisie a spus ‘DA, este în regulă‘”, a mai declarat deputatul bistrițean, care a completat că la Senat a fost dezbătută o lege care vizează și protejarea profesorilor față de agresiunile care pot să apară la adresa lor din partea elevilor.

”Până la urmă trebuie să luăm ambele aspecte în considerare. Vrem să nu mai existe violență în școli, iar aici, pe Statutul cadrului Didactic este absolut necesară această corectare pentru că era un vid legislativ”, a mai adăugat Iurișniți.

Parlamentarul bistrițean a mai precizat că sunt foarte multe cazuri și în țară, iarStatutul cadrelor didactice este permisiv din acest punct de vedere, motiv pentru care se impune luarea unor măsuri urgente.

0 notes
409 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *