Deputații au decis: ”Criminalii, violatorii și tâlharii nu mai pot fi eliberați condiționat”

 -  -  915


Camera Deputaţilor a adoptat un proiect de lege care prevede că nu pot beneficia de liberare condiţionată condamnaţii care execută pedeapse precum cele pentru săvârșirea infracțiunilor de omor, viol, corupere sexuală a minorilor, tâlhărie calificată sau exploatarea cerşetoriei.

”Camera Deputaților, în calitate de for decizional, a adoptat inițiativa legislativă pe care am depus-o în calitate de parlamentar PNL, prin care criminalii, violatorii și tâlharii nu mai pot fi eliberați condiționat. Urmare a acestei legi, nu mai pot fi eliberați condiționat infractorii care comit următoarele infracțiuni: omor, omor calificat, exploatarea cerșetoriei, folosirea unui minor în scop de cerșetorie, folosirea serviciilor unei persoane exploatate, violul, agresiunea sexuală, act sexual cu un minor, corupția sexuală, tâlhăria calificată, tâlhăria urmată de moartea victimei”, a anunțat liderul deputaților PNL, Florin Roman.

Proiectul a fost adoptat tacit de Senat, iar Camera Deputaţilor este for decizional în acest caz. Legea merge acum la promulgare la președintele României, Klaus Iohannis.

Florin Roman a mai completat că ”PNL este partidul care a abrogat și legea privind recursul compensatoriu prin care PSD și acoliții lui au eliberat mai repede din pușcării peste 21.000 de infractori periculoși, lăsați să umble liber pe străzile României. Vom continua să eliminăm din parlament legile PSD prin care se dau mai multe drepturi infractorilor decât victimelor acestor infracțiuni violente!”

Florin Roman, liderul deputaților #PNL: ”ℹ️ Camera Deputaților, în calitate de for decizional, a adoptat inițiativa…

Publicată de Partidul Naţional Liberal pe Miercuri, 17 iunie 2020
0 notes
40 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *