Politic

Deputații PSD Bogdan Ivan și Daniel Suciu – inițiatori ai unui proiect de lege care vizează măsuri concrete pentru combaterea consumului de droguri

 -  - 


Un proiect de lege care are în prim plan măsuri concrete pentru combaterea consumului de droguri a fost depus în Parlament, au anunțat deputații PSD Bogdan Ivan și Daniel Suciu. 

Într-o postare pe o rețea de socializare, deputatul Bogdan Ivan a precizat că proiectul de lege a fost inițiat de mai mulți parlamentari ai PSD și prevede o serie de completări la actuala legislație în domeniu.

Împreună cu colegul și prietenul meu deputatul Daniel Suciu, președintele PSD, Marcel Ciolacu, liderul grupului PSD, Alfred Simonis, deputatul Nicu Niță, șefa comisiei juridice, Laura Vicol, și mulți alți colegi social-democrați am depus un proiect de lege prin care completăm Legea 194/2011 privind combaterea operațiunilor cu substanțe psihoactive”, a spus Bogdan Ivan.

Sursa citată a menționat că, în opinia sa, problema drogurilor în rândul tinerilor poate fi oprită prin lege și a explicat ce măsuri concrete se propun prin această inițiativă legislativă.

Destinele frânte ale unor copii nevinovați și strigătul de ajutor al părinților sunt adevăratele drame de lângă noi. Din păcate, tot mai multe astfel de cazuri din tot județul nostru au ajuns în atenția publică. Să spunem că nu putem face nimic e cel mai simplu. Să pornim dezbateri este foarte bine, dar ce contează cu adevărat este ca instituțiile statului să aibă legislație pentru a putea stopa consumul de substanțe psihoactive în rândul tinerilor. Asta facem noi. Ce vom face concret: vom da putere instituțiilor statului, să aplice legea acolo unde până acum nu puteau să intervină: școli, universități sau festivaluri, prin controale inopinate. Sunt măsuri dure care pot supăra, dar situațiile de acest gen pot fi stopate doar prin măsuri ferme! Flagelul drogurilor nu poate fi oprit din vorbe, analize și întruniri, ci prin respectarea legii”, a adăugat Bogdan Ivan.

De asemenea, deputatul Daniel Suciu a completat că drogurile au devenit o problemă majoră cu care se confruntă societatea, iar măsuri concrete pentru stoparea consumului de droguri în rândul tinerilor trebuie adoptate cât mai repede.

Familii distruse, tineri prinși în chinga ucigătoare a acestor blestemate de substanțe, vise distruse și mulți, mulți bani în joc. De fapt, vorbim de un fenomen alarmant. Pe care îl vedem zi de zi, și despre care a trecut vremea să vorbim și doar să citim statistici. Sunt tată dar și deputat și era de datoria mea să mă implic. Împreună cu prietenul meu deputat Bogdan Ivan Gruia, dar susținuți de Marcel Ciolacu , Alfred Simonis, punem în fața colegilor noștri deputați, dar și a societății, niște propuneri. Pentru unii vor fi dure, pentru alții poate insuficiente, dar haideți să facem ceva. Propunem ca polițiștii să poată face controale inopinate în unitățile de învățământ preuniversitar si universitar, publice sau private, în locațiile desfășurării unor evenimente, în cazul in care există suspiciuni certe că ar exista un risc de a se efectua tranzacții cu substanțe psihoactive”, a completat Daniel Suciu.

Cei doi parlamentari PSD au mai adăugat că inițiativa legislativă este una ”perfectibilă” și au invitat cetățenii să analizeze propunerile și îi îndeamnă să vină cu idei pentru a completa proiectul de lege.

”Orice observație e binevenită! Vă invităm să lucrăm cu toții – Parlament, părinți, instituții – pentru a ne salva copiii!”, au adăugat cei doi deputați de Bistrița-Năsăud.

 

209 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.