Deputatul Bodgan Ivan a sesizat Garda de Mediu cu privire la un depozit de gunoaie din Bistrița. ”Dacă e lege, să fie lege pentru toţi!”

 -  -  1036


Deputatul PSD Bogdan Ivan susține că a sesizat Comisariatul Județean al Gărzii de Mediu Bistrița-Năsăud cu privire la existența unui depozit de deșeuri pe raza municipiului Bistrița, situație scoasă la iveală de activistul ce mediu Cristian Țetcu. Parlamentarul așteaptă să vadă ce măsuri vor lua comisarii de mediu.

Am făcut o solicitare oficială către Comisariatul Județean al Gărzii de Mediu Bistrița-Năsăud prin care i-am rugat să se sesizeze în urma unui videoclip postat de activistul de mediu Cristian Țetcu pe pagina sa oficială, în care arată cum un depozit de gunoaie din Bistriţa a fost efectiv îngropat de către Primăria Bistriţa, de şeful Ioan Turc. A fost tras un strat de pământ peste şi activiştii de mediu au găsit acolo gunoaie care în urmă cu 2 zile, când a fost făcut videoclipul, erau împrăştiate în marginea municipiului Bistriţa”, a declarat Bogdan Ivan într-o conferință de presă.

Acesta afirmă că a luat decizia de a sesiza personal comisarii de mediu deoarece consideră că modul în care s-au aplicat până acum sancțiuni pentru problematici legate de mediu nu a fost unul corect, acuzând că amenzile au fost aplicate pe criterii politice.

Vreau să îi solicit domnului prefect Stelian Dolha, care se comportă ca un mic zbir, ca un secretar de partid, dar unul fără şcoala aferentă, atunci când merge să  forţeze funcţionari publici, inspectori de mediu să dea amenzi doar anumitor primării de comună care nu sunt în partidul din care cu onor face parte. Este izbitor să ajungi în comune în care să şantajezi primarii că dacă nu achită nu ştiu ce, ajung să fie daţi pe mâna Gărzii de Mediu şi ajung să fie amendaţi doar primari PSD”, a mai spus Ivan.

Deputatul consideră că legea ar trebui să fie aceeași pentru toți.

Dacă e lege, să fie lege pentru toţi, nu numai pentru cei care nu sunt de aceeaşi culoare cu domnul prefect Dolha. Când mai are de gând să se ia de primarii PSD, să ştie că are de furcă cu noi, că nu îl lăsăm să facă ce vrea el într-un judeţ în care noi pretindem că avem un stat democratic şi în care legile se respectă şi sunt egale pentru toţi”, a spus deputatul Bogdan Ivan.

0 notes
161 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *