Deputatul Cristina Iurișniți susține că nu i s-a permis să participe la întâlnirea ministrului Ecaterina Andronescu cu profesorii de la Colegiul Național Liviu Rebreanu. ”Ce căuta Radu Moldovan acolo?”

Cu toate că face parte din Comisia de învățământ a Camerei Deputaților, parlamentarul Uniunii Salvați România Bistrița-Năsăud – Cristina Iurișniți – afirmă că nu i s-a permis să participe la întâlnirea pe care ministrul Educației Naționale, Ecaterina Andronescu, a avut-o, la Bistrița, cu profesorii din cadrul Colegiului Național Liviu Rebreanu.  Potrivit deputatului, motivul refuzului ar fi acela că nu se dorește politizarea acțiunii.

Iurișniți susține că și-a arătat disponibilitatea de a participa la întâlnirile la care a fost prezent ministrul Educației Naționale, dar răspunsul pe care l-ar fi primit ar fi fost: ”Să nu politizăm! Acesta a fost mesajul pe care l-am înțeles într-o oarecare măsură. În plus, prima lege pe care am depus-o în Parlament ca deputat USR a fost legată de depolitizarea sistemului de educație” susține deputatul.

Totuși, deputatul bistrițean critică prezența președintelui Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Emil Radu Moldovan, la întâlnirea ministrului cu cadrele didactice ale Colegiului Național Liviu Rebreanu. 

”Ce căuta Radu Moldovan acolo? Nu știam că Radu Moldovan, baron de B-N și membru CEX, are în atribuții administrarea școlilor din municipiu. De acest lucru se ocupă primarii. Ipocrizie și dublu discurs în cunoscutul stil toxic al monstruoasei Coaliții! Mi s-a spus că prezența mea ar politiza actiunile” a mai adăugat Iurișniți. 

Pe timpul vizitei la Bistrița, ministrul Educației Naționale a afirmat că trebuie să se găsească soluții pentru reabilitarea clădirii Colegiului Național Liviu Rebreanu. 

Față de acest subiect, pentru care susține că a făcut nenumărate interpelări, deputatul Cristina Iurișniți întreabă: ”Și până la urmă cine se va preocupa realmente de finanțarea necesară reabilitării clădirii centrale a liceului care duce renumele Bistriței în țară și în lume prin generații de elevi bine pregătiți? Am utilizat toate instrumentele activității parlamentare, am trimis interpelări, scrisoare deschisă și întrebare punctuală acum proaspătului ministru Suciu”.

De asemenea, Cristina Iurișniți susține că situația nu a fost gestionată corespunzător. ”În opinia mea, dacă se dorea o rezolvare și o discuție reală pe acest subiect erau invitați si reprezentanții Forumului German sau ai Primăriei” a încheiat parlamentarul bistrițean.

One comment

  1. Plangere Penala

    Plangere PENALA – ???
    Plângere penală pentru ÎNȘELĂCIUNE pe numele Cristinei IURIȘNIȚI. Deputatul bistrițean din partea USR s-a folosit de un consilier „la negru”, fără angajare, fără Contract, fără nimic!
    Întrebată despre modul de angajare al consilierului parlamentar cu atribuții de șef de cabinet, Nelu Boldea, – doamna deputat de Bistrița-Năsăud se bâlbâie și nu știe să răspundă:

    „Păi… a fost o colaborare punctuală… nu a fost… pentru că nu am putut să-l angajez ca și consilier deoarece avea cazierul cu probleme… Am fost la Resurse Umane și de acolo mi-a spus că nu se poate… și am renunțat…”

    Reporter: să înțeleg că a fost plătit „la negru”…

    “Păi… da… oarecum… au fost colaborări punctuale, mda… am avut și contracte de voluntariat, da… sunt niște colaborări punctuale… care se întâmplă… când e nevoie… colaborări punctuale… care se derulează pentru anumite acțiuni… acum am încetat colaborarea asta, pentru el nu mai… nu și-a rezolvat problema cu cazierul…”.

    Am căutat în legislația legată de prestațiile remunerate în România pentru a găsi ceea ce un deputat al României numește „colaborare punctuală”, situație İNEXISTENTĂ ca atare în Codul Muncii.

    Sursa: https://www.stiiridebistrita.ro/plangere-penala-pentru-inselaciune-pe-numele-cristinei-iurisniti-deputatul-bistritean-din-partea-usr-