Deputatul Daniel Suciu cere autorităților să regândească procedura privind înmormântarea unei persoane care a decedat ca urmare a infectării cu noul coronavirus

 -  -  1227


Deputatul PSD Daniel Suciu a făcut apel la autoritățile centrale să reanalizeze procedura cu privire la înmormântarea unei persoane care a decedat ca urmare a infectării cu noul coronavirus. Parlamentarul social democrat consideră că este ”inuman” modul în care familiilor li se permite să conducă pe ultimul drum o persoană răpusă de COVID-19.

Cer public, rog public, fac un apel public către cei care ne conduc să reconsidere tot ce înseamnă proceduri impuse atunci când această boală ne lasă fără cei dragi. După un an de zile de pandemie, în care probabil s-au mai făcut studii și cercetări, cred că este momentul ca familiile greu încercate să nu mai treacă și printr-o a doua dramă – aceea ca în timp de 24 de ore să trebuiască să îl îngroape pe cel drag, fără să aibă posibilitatea să îl vadă, închis într-un sac, aruncat în sicriu. Cred că autoritățile statului român pot găsi proceduri sanitare astfel încât, măcar pe ultimul drum, cei care au pierdut lupta cu acest virus să fie înmormântați creștinește și în spirit creștin, nu cum au fost ca și până acum”, a spus Daniel Suciu într-o conferință de presă susținută vineri, la Bistrița.

În opinia parlamentarului, procedura actuală este ”inumană”.

Este inuman și e o adevărată tragedie ca, dacă pierzi pe cineva drag, să ți se impună ca în 24 de ore să fie deja cu 6 – 8 persoane la căpătâi și în pământ. Cred că se pot găsi modalități mult mai creștinești ca acest lucru să nu se mai întâmple”, a adăugat Daniel Suciu.

Anul trecut, deputatul bistrițean a trecut prin astfel de momente, socrul său fiind răpus de COVID-19.

În ceea ce privește protocolul specific privind managementul în caz de deces al pacienților infectați cu noul coronavirus (SARS-CoV2), acesta poate fi consultat AICI.

0 notes
352 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *