Deputatul Daniel Suciu vrea ca și angajații din sistemul privat să beneficieze de vouchere de vacanță

 -  -  11263


Deputatul PSD Daniel Suciu a anunţat vineri, într-o conferință de presă, că va depune o iniţiativă legislativă prin care va propune acordarea unor facilități fiscale companiilor care vor acorda vouchere de vacanță angajaților.

”Următorul meu proiect de inițiativă legislativă va fi unul pentru acordarea voucherelor de vacanţă şi în sistemul nebugetar, adică la privat, cu deduceri fiscale pentru firmele care vor acorda aceste vouchere de vacanță, tocmai ca să nu mai fie niciun fel de discuţie că bugetarii sunt avantajaţi de către statul român”, a declarat Daniel Suciu.

Deputatul PSD este convins că inițiativa sa va fi susținută de colegii de partid.

Declarațiile parlamentarului bistrițean vin în contextul în care Guvernul a anunțat că anul acesta nu se vor mai acorda vouchere de vacanță. Potrivit premierului Florin Cîțu, voucherele care ar fi trebuit să fie emise anul acesta vor fi emise în anul 2022.

Pe lângă faptul că sunt văzute ca un spor, venit suplimentar, în România, astăzi, au fost prelungite voucherele de vacanță emise în 2019 și cele din 2020, ceea ce înseamnă că în economie sunt vouchere de vacanță, în valoare aproape 2,4 miliarde de lei, care nu au fost folosite. Pentru că, ştiţi foarte bine, pe de-o parte industria ne spune că anul trecut a fost închisă, deci nu puteau să fie folosite voucherele de vacanță, pe de altă parte, pentru că am dat voie să fie folosite anul acesta, deja sunt în circulație vouchere de vacanță în valoare de 2,4 miliarde de lei. De aceea, voucherele de vacanță care ar fi trebuit emise anul acesta vor fi emise anul viitor şi avem această economie la buget”, a declarat premierul Florin Cîțu, la finalul şedinţei de Guvern din 10 februarie.

1 notes
388 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *