Deputatul Diana Morar cere Primăriei Bistrița să facă demersuri pentru construirea unei creșe în cartierul Subcetate; a identificat și terenul necesar pentru o astfel de investiție

 -  -  11283


Deputatul PNL Diana Morar solicită Primăriei Bistrița să facă demersuri pentru a obține finanțare în vederea construirii unei creșe în cartierul Subcetate din municipiu.

Într-un mesaj postat pe o rețea de socializare, parlamentarul afirmă că municipalitatea deține un teren pe care ar putea fi realizat un astfel de obiectiv de investiții.

În data de 10 mai 2021, încep înscrierile la creșă, iar locurile insuficiente din cele cinci creșe ale municipiului Bistrița vor crea din nou probleme tinerelor familii din oraș. Consider că este momentul oportun ca Primăria Bistrița să solicite Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei din România finanțare pentru construirea unei creșe în cartierul Subcetate, unde sunt numeroase familii tinere cu copii, mai ales că, în zonă, municipalitatea deține un teren pe care-l poate pune imediat la dispoziția MDLPA. Terenul respectiv a fost pus inclusiv la dispoziția Ministerului Educației Naționale cu toate utilitățile necesare pentru construirea unei grădinițe cu bani de la BERD și Guvernul României, însă aceasta nu a mai fost cuprinsă în planul de investiții de la vremea respectivă”, spune Diana Morar.

Deputatul PNL consideră există o șansă reală de a obține finanțare pentru o astfel de investiție, șansă pe care municipalitatea nu trebuie să o piardă.

Pentru o creşă mică (45-50 de copii) este nevoie de 1.524 de metri pătraţi, pentru o creşă medie (60-70 de copii) de 2.062 de metri pătraţi, iar pentru o creşă mare (peste 100 de copii) de 2.910 de metri pătraţi. Consider că municipiul Bistrița poate avea una din cele 200 de creșe care se vor construi la nivel național cu bani alocați prin Planul Național de Redresare și Reziliență, mai ales că zona se pretează și pentru amenajarea unui spațiu de joacă în aer liber, dar și a unui acoperiș verde, așa cum este prevăzut în proiectul construirii creșelor prin PNRR”. Întrucât cartierul Subcetate este o zonă în plină dezvoltare, consider că Primăria Bistrița nu poate rata această oportunitate pe care o susțin ca parlamentar, ca femeie și ca mamă”, a încheiat Diana Morar.

În prezent, la nivelul municipiului Bistrița există un număr de cinci creșe, pentru anul școlar 1 septembrie 2021 – 31 august 2022 fiind disponibile 207 locuri.

1 notes
408 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *