Deputatul Diana Morar pregătește un proiect de lege prin care vrea să schimbe în bine viața copiilor rămași singuri acasă

 -  -  1060


Deputatul PNL Diana Morar a anunțat că pregătește un proiect de lege care îi vizează pe copiii ai căror părinți sunt plecați la muncă în străinătate. Potrivit deputatului, statisticile oficiale arată că circa 100.0000 de copii din țară sunt în această situație, inițiativa venind în sprijinul lor.

Am avut o întâlnire la Palatul Cotroceni cu Sandra Pralong, consilier de stat la Administrația Prezidențială – Departamentul pentru Relația cu Românii din afara Granițelor, care gestionează Grupul de Lucru Interinstituţional pentru copiii cu părinţii plecaţi la muncă în străinătate. Acest Grup de Lucru a redactat un raport privind direcțiile de urmat pentru îmbunătăţirea situaţiei familiilor cu membri plecaţi la muncă peste hotare, pentru ca aceşti copii să fie mai bine încadraţi în comunitate. Am spus de la bun început că una dintre prioritățile mandatului meu de parlamentar va fi această problematică, astfel că lucrez, alături de colegul meu deputat Sebastian Burduja, la un proiect de lege complex, care să schimbe în bine viața copiilor rămași singuri acasă, peste 100.000 conform unor statistici”, a precizat Diana Morar.

Potrivit deputatului, proiectul de lege va viza, printre altele, redefinirea procedurilor administrative și interconectivitatea dintre instituțiile responsabile, îmbunătățirea procedurii privind delegarea temporară a tutelei, obligativitatea informării corecte a părinților aflați în această situație, instituirea de măsuri de sprijin pentru copii, pentru tutorele temporar și pentru părintele plecat, crearea de mecanisme pentru implicarea întregii comunități locale în cazurile de acest gen.

”Pe această temă, vom discuta în perioada următoare și cu ministrul Muncii și Protecției Sociale, Raluca Turcan. Vă voi ține la curent cu mersul proiectului”, a mai completat Diana Morar.

0 notes
185 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *