Deputatul Ionuț Simionca, întrebare pentru un viitor referendum: ”Sunteți de acord cu eliminarea pensiilor speciale?”

 -  -  1614 

 

Deputatul bistrițean Ionuț Simionca (PMP) a anunțat, în nenumărate rânduri, că nu este un susținător al pensiilor speciale, pe care le consideră ”un furt”, din acest motiv a lansat o solicitare către colegii săi din PMP care participă la consultările inițiate de Președintele României pe tema punerii în aplicare a referendumului din 26 mai. Simionca le-a cerut colegilor săi să îi recomande Preşedintelui Iohannis ca, odată cu referendumul privind modificarea Constituţiei, să se organizeze şi un referendum privind eliminarea pensiilor speciale.

Le-am cerut colegilor din PMP care participă la consultările cu partidele parlamentare de la Cotroceni să-i recomande Preşedintelui Iohannis ca, odată cu referendumul privind modificarea Constituţiei, să se organizeze şi un referendum privind eliminarea pensiilor speciale. Se tot discută despre legi (chiar PMP are un astfel de proiect legislativ), dar politicienii se codesc pentru că nu vor să-şi afecteze propriile beneficii şi nici pe cele ale clientelei politice. Dacă românii ar transmite un semnal similar celui din 26 mai explicit cu privire la pensiile speciale, având în vedere şi jurisprudenţa Curţii Constituţionale, am putea astfel repara o uriaşă nedreptate comisă de guvernele PSD de-a lungul ultimilor 7 ani”, a transmis Ionuț Simionca.

De asemenea, deputatul PMP a lansat și un sondaj în acest sens pe o rețea de socializare, invitându-i pe cei care îi urmăresc pagina să răspundă cu DA sau NU la întrebarea: ”Sunteți de acord ca, odată cu referendumul privind modificarea Constituției, să se organzizeze un referendum pentru eliminarea pensiilor speciale?”. În doar căteva ore de la lansare, sondajul a strâns peste 300 de voturi.

0 notes
739 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *