Deputatul Ionuț Simionca spune că ”PSD a pus o mulțime de bariere în calea dezvoltării economice a județului Bistrița-Năsăud!”

 -  -  101


Deputatul PMP de Bistrița-Năsăud, Ionuț Simionca, este de părere că ”Partidul Social Democrat a pus o mulțime de bariere în calea dezvoltării economice a județului Bistrița-Năsăud”, afirmând chiar că ar fi îngrădit accesul firmelor locale la fonduri europene. Deputatul vrea să știe acum dacă noul Guvern va corecta greșelile făcute de vechiul Executiv, motiv pentru care s-a adresat ministrului Fondurilor Europene. 

Anul trecut, PSD a exclus de la finanțare firmele din Transilvania pe Programul Operațional Regional, Axa prioritară 2 – Îmbunătăţirea competitivităţii întreprinderilor mici şi mijlocii. Pe această axă, întreprinderile mici și mijlocii din regiunile de dezvoltare Nord-Est și Vest ar putea beneficia de sume nerambursabile cuprinse între 200 de mii și 1 milion de Euro pentru sprijinirea creării și extinderea capacităților avansate de producție și dezvoltarea serviciilor. De ce firmele din regiunea de dezvoltare Nord-Vest, din care face parte și județul Bistrița-Năsăud, nu pot accesa și ele asemenea finanțări?”, se întreabă deputatul Ionuț Simionca. 

Pentru a afla răspuns la întrebarea sa, parlamentarul s-a adresat ministrului Fondurilor Europene, Marcel Boloș, cerându-i acestuia să îi spună și în ce măsură vor fi reparate aceste greșeli despre care spune că au fost făcute  de PSD.

Într-o interpelare adresată ministrului Fondurilor Europene, Ioan Marcel Boloș, l-am întrebat pe acesta dacă actualul Guvern are de gând să corecteze nedreptatea făcută de PSD fimelor din județele Bistrița-Năsăud, Cluj, Bihor, Maramureș, Satu Mare și Sălaj. Mai precis, i-am cerut să îmi comunice dacă regiunea Nord-Vest va fi inclusă în următoarea sesiune de finanțare pe POR 2.2. În același timp, pentru ca firmele să își poată pregăti proiectele, i-am solicitat ministrului să îmi spună când va fi încheiat, aprobat și publicat ghidul care prevede criteriile și condițiile obligatorii pentru aplicanți”, a adăugat Simionca.

Deputatul PMP de Bistrița-Năsăud s-a arătat interesat și de dezvoltarea activităților neagricole în mediul rural și, ținând cont de potențialul județului din acest punct de vedere, i-a mai cerut ministrului să îi spună dacă va mai exista o sesiune de accesare a Programului Național de Dezvoltare Rurală, submăsura 6.4, prin care poate fi finanțată, de exemplu, și construcția de pensiuni agroturistice.

”Am convingerea că întreprinderile mici și mijlocii trebuie să fie motorul dezvoltării județului Bistrița-Năsăud. De aceea, trebuie să facem tot ce ne stă în putere pentru încurajarea și sprijinirea inițiativei private, inclusiv facilitând accesul  întreprinzătorilor la finanțări europene nerambursabile”, este de părere Simionca.

De asemenea, tot legat de mediul de afaceri și de antreprenoriat, deputatul a mai purtat discuții și cu ministrul Economiei, Virgil Popescu, cu privire la programul Start-up Nation, sesiunea 2020, căruia i-a prezentat toate problemele cu care mediul de afaceri se confruntă. ”Având în vedere faptul că acest proiect se adresează antreprenorilor debutanți în zona de business, i-am cerut ministrului să corecteze greșelile făcute de PSD în program. Astfel, am obținut din partea acestuia promisiunea că proiectele nu vor mai fi departajate pe baza numărului de locuri de muncă”, a mai completat deputatul, adăugând că i-a mai cerut ministrului .conomiei să îi comunice data exactă de lansare a programului Start-Up Nation, sesiunea 2020.

 

10 bookmark
1 notes
384 views
bookmark icon

One thought on “Deputatul Ionuț Simionca spune că ”PSD a pus o mulțime de bariere în calea dezvoltării economice a județului Bistrița-Năsăud!”

    Write a comment...

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.