Deputatul Ionuț Simionca va lupta pentru ca județul Bistrița-Năsăud să primească trei din cele 100 de ambulanțe promise de PSD, dar ”pierdute în hăţişul birocratic”

”Până judeţul Bistriţa-Năsăud nu va primi ambulanţele promise de PSD, nu mă voi opri. O să fac toate demersurile legale pe care le am la dispoziţie ca parlamentar astfel încât să existe ambulanţe care să salveze vieţi. PSD poate să mintă poporul pe orice temă, dar e inadmisibil să minţi atunci când e vorba de decizii care pot face diferenţa între viaţă şi moarte” este promisiunea lansată în spațiul public de deputatul Ionuț Simionca.

Parlamentarul din partea PMP B-N afirmă că deși au fost promise la nivel național 100 de ambulanțe, până acum nu a fost achiziționată niciuna.

”La discuțiile pe marginea proiectului Bugetului de stat pe 2018, ministrul Bodog mi-a promis că se vor cumpăra 100 de ambulanțe anul acesta, din care trei vor ajunge în județul nostru. Între timp ministrul sănătății a fost schimbat, guvernul a fost schimbat, dar partidul și programul de guvernare au rămas neschimbate, așa că am întrebat Ministerul Sănătății care este stadiul achiziției acestor ambulanțe esențiale pentru salvarea vieților oamenilor, iar răspunsul pe care l-am primit este greu de acceptat dacă mai ai un pic de bună-credință. După aproape jumătate de an, nu s-a cumpărat nicio ambulanță. Au fost făcute hârtii, s-au demarat licitații, s-au anulat licitații, s-au schimbat comisii și s-au depus contestații, dar în teritoriu nu a ajuns nimic, așa că oamenii ar face bine să nu se îmbolnăvească până se dumirește PSD cum să cumpere ambulanțe, cum să iasă din tot acest hățiș birocratic” a mai completat Ionuț Simionca.

În plus, deputatul bistrițean este revoltat întrucât deși i-au fost promise trei ambulanțe pentru județul Bistrița-Năsăud, repartizarea acestora este în momentul de față incertă.

În ceea ce privește județul nostru, nici vorbă de respectarea promisiunii unui ministru PSD de a repartiza trei ambulanțe în Bistrița-Năsăud. Conducerea ministerului sănătății „va face o analiză la nivel național referitoare la necesarul pentru fiecare județ în parte … astfel încât să se asigure cetățenilor accesul la servicii publice de medicină de urgență prespitalicească la nivel înalt””a adăugat deputatul bistrițean.

Ambulanțele distribuite pe întreg teritoriul național nu sunt un moft al meu sau al Mișcării Populare, ele ar fi mai aproape de oameni și, în cazul unei intervenții, pot acționa mult mai rapid, pe distanțe mai scurte. Timpi mai scurți înseamnă vieți mai multe salvate. Ale noastre, ale vecinilor, ale celor dragi nouă” a încheiat Ionuț Simionca.Caricatură

Ziar de Bistrita