Deputatul liberal Robert Sighiartău a lansat o petiție pentru eliminarea supraccizei la carburanți

 -  -  2411195 

Deputatul liberal Robert Sighiartău a lansat o petiție pentru eliminarea supraccizei la carburanți, în contextul în care, în opinia sa, prețurile pentru motorină și benzină au crescut semnificativ în România.

”Susținem cu toții eliminarea supraaaccizei la carburanți. Semnează petiția on-line și dă share mai departe ! Prețurile motorinei și al benzinei au crescut semnificativ în România după reintroducerea supraaccizei la carburanți, în toamna lui 2017”, susține secretarul general al PNL.

Robert Sighiartău adaugă că motorina este mai scumpă azi ca în Austria, Polonia și alte țări mai bine dezvoltate ca România, mai majorarea prețului a avut și un impact negativ.

Avem același preț la motorină ca în Germania. Transportatorii români care efectuează curse internaționale au decis să alimenteze din alte țări, unde motorina este mai ieftină. Majorarea nejustificată a accizelor pentru carburanți a generat un impact negativ pe întregul lanț economic, de la producție, la distribuție și cea mai mare inflație din Uniunea Europeană, pentru trei ani consecutiv. România se află, pentru al treilea an consecutiv, pe primul loc în Uniunea Europeană în ceea ce privește creșterea prețurilor”, a mai completat Sighiartău, ca argumente care au stat la baza lansării unei petiții.

Petiția poate fi semnată AICI.

În plus, având în vedere toate efectele negative generate de acciza majorată pentru carburanți, PNL a depus și un proiect de lege privind eliminarea supraaccizei la carburanți.

24 bookmark
1 notes
920 views
bookmark icon

One thought on “Deputatul liberal Robert Sighiartău a lansat o petiție pentru eliminarea supraccizei la carburanți

    Write a comment...

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.