Deputatul Lorant Sas a demisionat din USR și s-a alăturat echipei REPER. ”Sfârșitul unui drum este un nou început”

 -  - 


Deputatul Lorant Sas, ales în funcţie pe listele din Bistrița-Năsăud ale USR-PLUS, a anunţat miercuri, într-o postare pe o reţea de socializare, că a demisionat din USR și că se alătură echipei REPER, noul partid înfiinţat de Dacian Cioloş.

”Sfârșitul unui drum este un nou început. Astăzi mi-am depus demisia din USR și voi activa ca parlamentar neafiliat. Scopul meu și al colegilor mei a fost și rămâne reforma reală a acestui stat confiscat de către grupurile de interese. Din păcate, formarea unor “echipe” închise, atât la nivelul Biroului Național, cât și în Biroul Județean, a transformat orice propunere sau sesizare venită din partea noastră în maculatură. Personal, nu am primit vreun răspuns la zecile de adrese înaintate forurilor executive ale formațiunii politice în care am activat. Astfel, am înțeles faptul că pentru ei contează doar menținerea funcției în partid, în perspectiva viitoarelor alegeri, bazându-se pe organizații județene aservite, care livrează voturile necesare la alegerile interne, având ca și consecință îndepărtarea multor resurse umane valoroase”, a scris pe Facebook Lorant Sas.

Parlamentarul a mai precizat că a intrat în politică ”pentru a oferi un viitor mai bun copiilor noștri, fără vreo motivație materială sau schimbare de trai de natură financiară, deoarece am activat în managementul industrial privat și mă voi întoarce acolo la finalul carierei politice”. În acest sens, deputatul afirmă că își dorește ca foștii săi colegi să procedeze identic în misiunea lor politică, ”în sensul de a pune interesul public pe primul loc, deasupra intereselor personale, să îmi respecte decizia, să fie deschiși la viitoare colaborări și să înțeleagă rostul și idealul nostru comun de reformatori ai unui sistem public clientelar și ineficient”.

În mesajul său, Lorant Sas a mulțumit tuturor celor care l-au susținut în parcursul său de până acum.

”Le mulțumesc tuturor colegilor mei proveniți din PLUS, cât și celor din USR, care m-au susținut, m-au votat și care, cel puțin o parte dintre ei, au plecat dezamăgiți de turnura evenimentelor interne. I-am înțeles în momentul în care m-au anunțat că iau o pauză, dar îi rog ca pe viitor să regăsească acel strop de energie și să ne apucăm din nou de treabă. Îi asigur pe miile de votanți din județul Bistrița-Năsăud că rămân același Lorant Sas care i-a convins în 2020 și că nu îmi voi schimba principiile și caracterul. Cătălin Drulă spune că sunt și suntem parte a unui plan lipsit de demnitate. Este regretabil ca el să folosească acest termen, având în vedere că la ultima ședință, între îndemnuri de “a pleca cât mai repede”, a negat că știe despre problemele interne de la Bistrița, sesizate atât de către mine, cât și de către fostul parlamentar USR, Cristina Iurișniți, deși domnia sa era parte din Biroul Național în toate acele momente. Le doresc, cu toată sinceritatea, mult succes foștilor colegi care au ales să-și continue activitatea în formațiunea politică în care am activat”, a adăugat sursa citată.

Lorant Sas precizează că a ales să se alăture echipei REPER (Reînnoim Proiectul European al României), noul partid înfiinţat de Dacian Cioloş, și afirmă că va construi, împreună cu parlamentarii și europarlamentarii care fac parte din noua echipă REPER, un partid modern, pro-european și democratic.

România copiilor noștri are nevoie de un proiect reformator, susținut de cât mai mulți politicieni care nu sunt capturați de către grupurile de interese interne sau din afara partidelor. Astfel, am ales să mă alătur proiectului REPER, pentru a construi, alături de colegii mei, un partid modern, democratic și pro-european.Suntem datori să recâștigăm încrederea cetățenilor în clasa politică, să muncim în interesul societății, să elaborăm și să amendăm legi care să le aducă certitudinea unui trai mai bun și speranța că următoarele generații vor găsi acele argumente pentru a nu emigra, pentru a-și duce o existență decentă în țara în care s-au născut. O opoziție constructivă, alături de voci marcante din cadrul societății civile, sau implicarea specialiștilor în deciziile politice, sunt repere care pot risipi această stare de lehamite a electoratului. Îmi doresc să ni se alăture, în acest proiect, cât mai mulți oameni de valoare!”, a încheiat Lorant Sas.

0 notes
1 view
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.