Deputatul Lorant Sas: ”Începem munca în noua sesiune ordinară a Parlamentului României”

 -  -  1929


Parlamentul României a început, luni, prima sesiune ordinară a anului 2021, prioritară fiind adoptarea proiectelor bugetului de stat şi bugetului asigurărilor sociale de stat pe acest an. Deputatul bistrițean Lorant Sas spune că este pregătit pentru această sesiune și că și-a creionat deja câteva idei de proiecte legislative, toate fiind bazate pe probleme care i-au fost sesizate de locuitorii județului Bistrița-Năsăud.

”Începem munca în noua sesiune ordinară a Parlamentului României. În cursul lunii ianuarie, perioada de vacanță parlamentară a fost alternată cu activități de studiu a proiectelor de lege care vor fi dezbătute în perioada următoare, selectarea echipei cu care voi lucra, căutarea spațiilor pentru viitoarele birouri parlamentare, ședințe interne sau discuții cu aleșii locali, respectiv cu deplasări în circumscripția electorală pe care o reprezint”, a precizat deputatul USR PLUS.

În urma unei scurte analize în plan local, parlamentarul s-a arătat mulțumit de activitatea unor colegi din consiliile locale și îi îndeamnă să fie transparenți în tot ceea ce vor face.

Vreau să îi felicit pe consilierii locali USR PLUS Bistrița-Năsăud, care sunt extrem de activi, unii dintre ei devenind deja voci ascultate în comunitatea locală, și să îi încurajez pe toți, în perspectiva anilor de mandat ce vor urma. Voi fi lângă ei, cu bune și cu rele! Da, există și rele, și am fost nevoit deja să intervin. Însă, cu toții, nu trebuie să uităm că principala noastră misiune, în calitate de aleși ai cetățenilor, este de a fi transparenți, în tot ceea ce facem, indiferent de consecințe. Adevărul și transparența vor fi principiile noastre de comunicare”, a mai adăugat sursa citată.

Totodată, Lorant Sas spune că a identificat deja o serie de probleme cu care se confruntă locuitori ai județului Bistrița-Năsăud, acestea urmând să fie transpuse în propunerile sale legislative din noua sesiune parlamentară.

”M-am deplasat în comuna Monor, unde, alături de consilierii locali USR PLUS – Adrian Toma și Dorin Arsinte – am dezbătut problemele, prioritățile și necesitățile locale. Am văzut, cu ochii mei, un contrast între puterea de muncă a gospodarilor din Monor și Gledin și tendința de depopulare a zonei (o parte dintre proprietari fiind deja mutați în Bistrița sau alte zone, venind în Monor doar la final de săptămână), între asfaltul nou turnat pe drumurile principale și aluviunile generate de drumurile secundare slab întreținute și neasfaltate sau între investițiile în construcțiile private (case de vacanță sau de locuit permanent) și indiferența autorităților locale cu privire la dotarea acestora cu rețele de apă curentă sau canalizare. Da, sunt case noi, frumoase, relativ aproape de centrul comunei Monor, care nu au apă și canal. Există atât porțiuni plăcute vederii ochiului, dar am văzut și zone unde categorii defavorizate trăiesc în condiții greu de imaginat. Din acest moment, bazându-mă pe calitatea consilierilor locali USR PLUS Monor, voi pune umărul la rezolvarea problemelor de acolo și la ridicarea nivelului de trai și de atractivitate a comunei, prin generarea și implementarea de programe naționale și fonduri europene”, a mai completat deputatul bistrițean.

La nivel național, în ceea ce privește prima sesiune ordinară a Parlamentului României, prioritatea acesteia este adoptarea proiectelor privind bugetul de stat şi cel al asigurărilor sociale de stat pe acest an.

Noul Parlament a fost constituit la sfârşitul anului trecut, în urma alegerilor care au avut loc în 6 decembrie.

1 notes
54 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *