Au dat bani pe stadion la moldoveni și la Bistrița vor DEMOLAREA! Deputatul PMP Ionuț Simionca, atac frontal la PSD: Moldovan și Crețu i-au întrebat pe bistrițeni dacă sunt de acord cu demolarea Stadionului „Jean Pădureanu”?

 -  -  12267


Parlamentarul bistrițean Ionuț Simionca contestă vehement cheltuierea unei sume colosale de către Consiliu Județean Bistrița-Năsăud pentru un stadion din R.Moldova în condițiile planului PSD de demolare a Stadionului „Jean Pădureanu” și de construire a unei arene noi în Wonderland.

„Am fost revoltat să citesc că, sub oblăduirea președintelui PSD-ist, Consiliul Județean Bistrița-Năsăud a cheltuit 13 miliarde de lei vechi pentru reabilitarea Stadionului Central al Raionului Glodeni din R. Moldova, în condițiile dezinteresului actualei puteri față de stadionul nostru lăsat în izbeliște, cu o situație juridică incertă (din cauza intrării în insolvență a proprietarului, Gloria Bistrița). Mai mult, PSD-iștii s-au lăudat că vor să demoleze Stadionul „Jean Pădureanu” și să construiască altul mai mare și mai frumos în Wonderland”, a scris pe Facebook deputatul PMP .

Acesta este de părere că PSD are un plan bine pus la punct. „În realitate, PSD-iștii vor să îi fraierească din nou pe bistrițeni la alegerile locale din 2020 cu Wonderland. Radu Moldovan are nevoie de un proiect gigantic, cu care să recâștige președinția Consiliului Județean, și acesta este complexul sportiv din Wonderland – cu o sală polivalentă și, cireașa de pe tort, un stadion la standarde europene.

Ovidiu Crețu speră să obțină un nou mandat de primar pe seama unui nou impuls dat Wonderland, un proiect eșuat, care a înghițit bani publici precum o gaură neagră. Viceprimarul Cristian Niculae se încălzește pe margine pentru o posibilă candidatură la Primăria Bistrița din partea PSD, promițând achiziționarea stadionului „Jean Pădureanu” și demolarea acestuia în vederea extinderii Parcului Municipal. Costurile estimate pentru complexul sportiv sunt de aproximativ 10 milioane de Euro, la care se adaugă 90 de milioane de Euro pentru noul stadion”, susține Ionuț Simionca.

Parlamentarul PMP crede că există suficiente semne de întrebare referitoare la capacitatea PSD de a revitaliza Proiectul Wonderland. „În condițiile în care Proiectul Wonderland, din care s-a materializat până acum doar celebra pârtie cu noroi, s-a dovedit a fi un eșec colosal al administrației locale PSD-iste, cine mai crede că PSD ar putea revigora acest proiect? În condițiile în care PSD nu a fost capabil, în cei 7 ani de când se găsește la putere, să construiască un metru din șoseaua de centură a Municipiului Bistrița, cine crede că reprezentanții actualii guvernanți sunt capabili să înceapă și să ducă la bun sfârșit un proiect gigantic în Wonderland? În condițiile în care investițiile publice din România au atins cel mai scăzut nivel din ultimii zece ani, cine mai crede că un guvern PSD va aloca peste 100 milioane de Euro pentru un parc de agrement din Bistrița?”, întreabă acesta pe Facebook.

Simionca demonstrează că planurile PSD legate de demolarea/construcția stadionului și de extinderea Parcului Municipal sunt nerealiste și nu se justifică: „Apoi, de ce sa faci un stadion nou cu 10.000 de locuri când actualul stadion, care are acum 7000 de locuri, poate fi extins, dacă e necesar, prin construirea unei peluze pe latura vestică, în spatele tabelei de marcaj? Pe de alta parte, mutarea stadionului pentru extinderea parcului nu se justifică atâta timp cât parcul se poate extinde prin amenajarea pădurii Codrisor (în acest sens, exista înca din 2015 o hotărâre a Consiliului Local)”.

Nu în cele din urmă, deputatul PMP Ionuț Simionca subliniază lipsa de legătură a politicienilor locali care fac parte din principalul partid de guvernământ cu oamenii: „Chiar așa, PSD-iștii i-au întrebat pe bistrițeni dacă sunt de acord cu distrugerea Stadionului „Jean Pădureanu”, inaugurat în 1930, un simbol al gloriei fotbalului bistrițean?”, a scris acesta, la finalul postării sale, pe Facebook.

1 notes
1392 views
bookmark icon

One thought on “Au dat bani pe stadion la moldoveni și la Bistrița vor DEMOLAREA! Deputatul PMP Ionuț Simionca, atac frontal la PSD: Moldovan și Crețu i-au întrebat pe bistrițeni dacă sunt de acord cu demolarea Stadionului „Jean Pădureanu”?

    Write a comment...

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *