Deputatul PMP Ionuţ Simionca îi cere prim-ministrului Orban desfiinţarea pensiilor speciale şi folosirea banilor astfel economisiţi pentru construcţia Autostrăzii Nordului

 -  -  1245


Printr-o declaraţie politică susţinută astăzi în Parlament, deputatul PMP de Bistriţa-Năsăud, Ionuţ Simionca, i-a cerut premierului PNL să pună în practică o măsură susţinută de zeci de mii de bistriţeni: desfiinţarea pensiilor speciale.

Domnule Orban, vă cer să anulaţi cât mai curând pensiile speciale. Este momentul, după două luni de guvernare, să treceţi la fapte şi să obţineţi rezultatele aşteptate de cetăţeni. În judeţul Bistriţa-Năsăud, zeci de mii de cetăţeni s-au exprimat clar împotriva acestui act de nedreptate reprezentat de existenţa pensiilor speciale, considerând că este normal să se ajungă la desfiinţarea lor”, a afirmat parlamentarul bistriţean.

Sunt convins că, atunci când veţi realiza acest obiectiv, veţi obţine, în fiecare an, economii de milioane de lei la bugetul asigurărilor sociale şi veţi obţine şi sprijinul popular pentru viitoarele proiecte pe care le veţi promova. În paralel cu anularea acestor privilegii date unor categorii de oameni, va trebui să veniţi şi cu amendamente care să elimine inechităţile din sistemul public de pensii. Ar fi un act de justiţie socială pentru cei peste cinci milioane de pensionari din România care primesc pensii pe principiul contributivităţii, oameni care au muncit din greu o viaţă întreagă şi acum, la vârsta la care ar trebui să se odihnească şi să se bucure de o viaţă liniştită, nu au suficienţi bani nici măcar pentru a-şi vedea de sănătate”, a explicat Ionuţ Simionca.

În opinia acestuia, banii economisiţi din anularea pensiilor speciale ar putea fi folosiţi pentru creşterea tuturor pensiilor sau pentru reformarea şi dezvoltarea învăţământului, pentru construirea de spitale sau pentru investiţii în proiecte mari de infrastructură.

“Se vor găsi astfel bani pentru finanţarea proiectului de construire a Autostrăzii Nordului, un proiect pe care l-am depus în Parlament, atât de aşteptat de bistriţeni, cât şi de milioane de români din nordul ţării. Niciunul din guvernele anterioare nu a fost capabil să finanţeze acest obiectiv cu o importanţă economică şi socială deosebită“, a declarat parlamentarul PMP.

“Din toate aceste motive, domnule Orban, vă cer să anulaţi cât mai curând pensiile speciale, să treceţi la fapte şi să obţineţi rezultatele aşteptate de cetăţeni“, a concluzionat Ionuţ Simionca.

0 notes
370 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *