Deputatul PNL Diana Morar: ”Nu se măresc indemnizațiile parlamentarilor. Majorările salariale se aplică doar pentru administrația locală”

În Camera Deputaților, for decizional, a fost aprobată Ordonanța de Urgență a Guvernului privind unele măsuri fiscale, cu amendamentul că majorările salariale prevăzute se aplică doar pentru administrația locală, nu și parlamentarilor, spune deputatul PNL Diana Morar.

Într-o postare pe o rețea de socializare, Diana Morar explică prevederile proiectului de lege adoptat.

”Așadar, vor crește indemnizaţiile persoanelor care ocupă funcţii de demnitate publică alese din cadrul autorităţii publice locale (primari, viceprimari, preşedinţi şi vicepreşedinţi de consilii judeţene), măsură obligatorie pentru a se putea majora salariile personalului din cadrul aparatelor de lucru, care se limitează la nivelul indemnizației de viceprimar/vicepreședinte. Drepturile salariale ale personalului din sectorul bugetar nu fuseseră majorate în ultimii doi ani, din cauza crizei generate de pandemie, iar contextul economic actual, odată cu problemele create de prețurile la energia electrică și gazele naturale, impunea acest lucru. Indemnizațiile parlamentarilor nu se modifică”, a precizat deputatul PNL.

Parlamentarul de Bistrița-Năsăud completează că proiectul de lege reglementează acordarea, începând cu luna august 2022, a unei pătrimi din diferenţa dintre salariul de bază prevăzut de Legea-cadru nr. 153/2017, pentru anul 2022 şi cel din luna decembrie 2021, precum şi acordarea, începând cu luna august 2022, pentru personalul nou-încadrat, pentru personalul numit/încadrat în aceeaşi instituţie/autoritate publică pe funcţii de acelaşi fel, inclusiv pentru personalul promovat în funcţii sau în grade/trepte profesionale şi pentru personalul care avansează în gradaţia corespunzătoare tranşei de vechime în muncă în perioada ianuarie-iulie 2022, a unei pătrimi din diferenţa dintre salariul de bază prevăzut de Legea-cadru nr. 153/2017, pentru anul 2022 şi cel din luna iulie 2022.