Politic

Deputatul PNL Diana Morar participă la Congresul PPE de la Rotterdam 

 -  - 


Delegați și invitați din peste 40 de țări participă la Congresul Partidului Popular European (PPE) de la Rotterdam, printre ei numărându-se și deputatul PNL Diana Morar.

Sunt aici și pentru a-l susține pe colegul meu, europarlamentarul PNL Siegfried Mureşan, care va candida pentru un post de vicepreşedinte, funcţie pe care a ocupat-o şi în ultimii trei ani”, a spus Diana Morar.

Deputatul PNL a adăugat că ”Partidul Popular European cuprinde în prezent 81 de partide din 43 de ţări, preşedinţii Comisiei Europene (Ursula von der Leyen) şi Parlamentului European (Roberta Metsola), şefi de stat sau de guvern din şapte ţări membre UE (Austria, Cipru, Croaţia, Grecia, Letonia, Lituania şi România) şi trei din afara UE, nouă membri ai Comisiei Europene şi cel mai numeros grup politic (176 de membri) din Parlamentul European, un grup de tradiție care are ca scop crearea unei Europe mai puternice”.

În opinia parlamentarului de Bistrița-Năsăud, ”este o onoare pentru Partidul Naţional Liberal să fie membru PPE”.

”PPE a oferit reformele care au permis Uniunii Europene să depășească criza economică, iar acum și-a propus să susțină o agendă de reformă pentru viitorul Europei. Este o onoare pentru Partidul Naţional Liberal să fie membru PPE și pentru mine să mă aflu în aceste zile aici, la Rotterdam, făcând parte din a patra delegație ca mărime din familia PPE. Cu această ocazie, am întâlnit-o pe Maia Sandu, președintele Republicii Moldova, prezentă la reuniunea de la Rotterdam pentru a susține cauza țării sale în aceste momente complicate privind securitatea internațională”, a completat sursa citată.

Partidul Popular European, cel mai mare și mai influent partid politic de centru-dreapta la nivel european, își va alege o nouă conducere în cadrul Congresului care are loc azi, 31 mai, și mâine, 1 iunie, la Rotterdam. 

27 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.