Politic

Deputatul PSD Bogdan Ivan, la Romanian Digital Day din Parlamentul European: ”Digitalizarea nu este un moft, ci o necesitate a progresului economic”

 -  - 


Un eveniment dedicat promovării potențialului României în domeniul digital a avut loc marți în Parlamentul European, la Bruxelles, cu participarea unor reprezentanți ai Comisiei Europene, Parlamentului European, Guvernului României, Parlamentului României și ai mediului asociativ și digital din România și Uniunea Europeană. Printre cei prezenți la Romanian Digital Day s-a numărat și deputatul PSD Bogdan Ivan. 

Parlamentarul de Bistrița-Năsăud a luat cuvântul în deschiderea evenimentului și a afirmat că, pentru modernizarea României cu ajutorul tehnologiei, este nevoie de o legislație prietenoasă în acest domeniu, dar și de investiții și de digitalizarea serviciilor publice.

”Digitalizarea nu este un moft, ci o necesitate a progresului economic. Făcută cu rațiune și curaj, fără a încălca intimitatea și drepturile fundamentale, o modernizare a proceselor și serviciilor publice și private e obligatorie. Putem evolua ca țară, județ municipiu sau comună doar dacă întindem mâna viitorului. Digitalizarea este o șansă pe care nu avem voie să o pierdem. Și nu o vom pierde!”, a spus Bogdan Ivan.

Într-o postare pe o rețea de socializare, acesta a făcut referire și la județul Bistrița-Năsăud și a menționat că există interes atât din partea companiilor de IT&C pentru această zonă, cât și din partea antreprenorilor din județ spre acest domeniu.

”Schimbul de idei pe care l-am avut cu managerii celor mai mari companii românești la nivel mondial, precum Bit Defender, eMag, NTT Data, UiPath, îmi conferă încrederea că putem crea la Bistrița un mic Cluj. Interesul antreprenorilor din Bistrița-Năsăud pentru digitalizare este impresionant, mai ales că schimbul de date importante dintre privat și Administrație (…) este o condiție indispensabilă a dezvoltării pe toate planurile”, a completat Bogdan Ivan.

Romanian Digital Day a reprezentat o inițiativă a europarlamentarului Victor Negrescu, vicepreședintele Comisiei pentru Cultură, Educație, Tineret, Media și Sport din Parlamentul European.

În cadrul evenimentului au avut loc mai multe ateliere dedicate educației digitale și inovației, dezvoltării regionale a sectorului digital sau decidenților și legiuitorilor în acest domeniu.

Romanian Digital Day a fost organizat în parteneriat cu Consiliul Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România, Bucharest Promo Robots Robohub, Transilvania Digital Innovation Hub și Innovation Labs.

142 views
bookmark icon

One thought on “Deputatul PSD Bogdan Ivan, la Romanian Digital Day din Parlamentul European: ”Digitalizarea nu este un moft, ci o necesitate a progresului economic”

    Write a comment...

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.