Politic

Deputatul Robert Sighiartău (PNL), vizită în SUA

 -  - 


În contextul împlinirii a 25 de ani de parteneriat strategic între România și Statele Unite ale Americii, o delegație a Parlamentului României, din care a făcut parte și deputatul PNL Robert Sighiartău, a efectuat o vizită în SUA.

”Împreună cu o delegație a Parlamentului României din Camera Deputaților am efectuat o vizită în SUA unde am avut zeci de întâlniri cu Departamentul de Stat, Pentagon, parlamentari din Congres și Senat, think-thank-uri relevante din politica americană, comunitatea evreiască și, nu în ultimul rând, cu diaspora noastră din SUA. În toate aceste întâlniri am avut un mesaj comun: flancul estic al NATO trebuie întărit și mai mult pentru ca cetățenii români și europeni să se bucure de securitate sporită în contextul războiului din Ucraina, rolul României în UE mai accentuat – provider european de energie, programul Visa Waiver – românii nu ar mai trebui să stea la cozi pentru a obține o viză. Mulțumiri speciale E.S Ambasadorului României Andrei Muraru pentru tot ceea ce face în folosul națiunii noastre. Dumnezeu să binecuvânteze România ! God bless USA!”, a transmis Robert Sighiartău.

Parteneriatul strategic dintre România și Statele Unite ale Americii a fost lansat la 11 iulie 1997, cu prilejul vizitei la Bucureşti a preşedintelui SUA de la acea vreme, Bill Clinton. Vizita preşedintelui Clinton a fost urmată de un schimb de scrisori între miniștrii de externe ai celor două state. Ulterior schimbului de scrisori, asistentul pentru afaceri europene şi canadiene al secretarului de stat al SUA a efectuat o vizită la Bucureşti, în octombrie 1997, ocazie cu care au fost stabilite domeniile de interes ale parteneriatului. De la lansarea sa, parteneriatul strategic a reprezentat un reper esenţial al politicii externe a României, precum şi un instrument eficient de sprijinire a eforturilor interne în domeniul reformei politice, economice, militare, administrative.

89 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.