Ultimele noutati

Deputatul Simionca, la Bruxelles, unde participă la discuții pe tema ieșirii Marii Britanii din Uniunea Europeană

Un bistrițean participă zilele acestea la Bruxelles, unde Partidul Popular European organizează o reuniune pe tema Brexit.

“Am onoarea să particip astăzi la Bruxelles, la o reuniune a Partidului Popular European pe tema „Stadiul Brexit”. Reuniunea va fi deschisă de Joseph Daul, preşedintele PPE, şi Dara Murphy, vicepreşedinte PPE, iar despre stadiul negocierilor cu privire la ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană va vorbi Michel Barnier, negociator şef din partea Comisiei Europene” a precizat deputatul Ionuț Simionca într-o postare pe pagina personală de Facebook.

13901525_1368107539870767_6023078494331163862_nUE dorește garanții pentru cei circa 3,5 milioane de cetățeni europeni din UK după martie 2019, stabilirea sumelor de bani ce vor trebui plătite de britanici către Uniune după ieșire, precum și clarificarea statutului frontierei dintre provincia britanică Irlanda de Nord și Republica Irlanda, care va deveni frontieră externă a UE după martie 2019.
Rezultatul acestor negocieri este extrem de important pentru ţara noastră, în special din perspectiva garanţiilor pe care ni le dorim pentru cei peste 200.000 de români care lucrează în prezent în Marea Britanie” a mai adăugat deputatul bistrițean. 

Ionuț Simionca va participa în calitate de delegat din partea Partidului Mişcarea Populară la discuțiile de la Bruxelles.
Caricatură

Ziar de Bistrita