Ultimele noutati

Deranjați de ciorile care făceau mizerie, au găsit soluția “românească”: au tăiat copacii din jurul Consiliului Județean, intrarea de pe 1 Decembrie !

Copacii din fața Serviciului de Pașapoarte au fost tăiați, de urgență!  Procedural, tăierile trebuie aprobate de Comisia de Tăieri Arbori, care funcționează în cadrul Primăriei Bistrița, după care la fața locului se deplasează o echipă a Direcției de Servicii Publice, care efectuează lucrările. Primăria Bistrița motivează aiurea cazurile în care sunt tăiați arbori și susțin că aceștia sunt bătrâni, reprezintă pericol pentru cetățeni, urmează o re-modernizare a zonei etc. 

De menționat că în unele cazuri, membrii Comisie de Tăieri NU pot argumenta deciziile, deoarece NU au studii de specialitate, ți nici NU dețin un aparat care să radiografieze arborii, iar restul argumentelor sunt puerile de-a dreptul… în condițiile în care poluarea este în  creștere. În toată Europa, administrațiile locale abordează chestiuni de ecologie, mediu, spațiu verde și încurajează extindrea spațiului vrde, nicidecum tăieri de copaci, pe argumente “practice” și estetice!  

Operațiunea a avut loc în seara de 22 decembrie! Mai mulți arbori de mari dimensiuni au fost tăiați și transportați, iar o parte din bușteni au fost lăsați la fața locului și transportați ulterior.

Anul trecut i-au toaletat , iar acum i-au executat! Arborii aveau peste 30 de ani și erau perfect-sănătoși! Ca dovadă că s-au revigorat, după toaletarea de anul trecut!

Motivul pentru care au fost tăiați: copacii adăposteau cuiburi de ciori, care făceau gălăgie și mizerie pe trotuarele intens-circulate! Tocmai din acest motiv, Primăria Bistrița a fost sesizată să intervină și să distrugă cuiburile de ciori. Primasoluție: toaletarea: fix acum 1 an, copacii au fost toaletați… iar într-un final au fost tăiați definitiv!

Liziera de copaci asigura umbră pe timp de vară, protecție fonică și anti-praf… fiind o perdea de protecție împotriva traficului infernal de pe artera principală! Autoritățile locale au IGNORAT aceste aspecte și au ales să taie toți copacii, pe motiv că adăposteau cuiburi de ciori și OBTURAU fațada instituției. 
Comentarii

  • primarul este un mare bolnav psihic, are aceasta obsesie ticaloasa cu taiatul copacilor, precum si slugoi care ii indeplinesc poftele!
    imbecilul notoriu ovidiu cretu isi imagineaza un oras in totalitate asfaltat, pietruit, asa cum a vazut el in germania. numai ca imbecilul omite ca germania a fost rasa, bombardata in proportie de 80 la suta.

  • Balan Marius- PARTIDUL VERDE B-ta

    Imediat dupa CRACIUN vom cere explicatii si vom depune sesizari la Garda de Mediu si APM sa vedem a cui este vina. Sigur ca seful comisiei de taieri-toaletari este primarul orasului. Acolo sunt 9 membrii si vom vedea cum stau lucrurile. Foarte regretabil ce s-a intamplat. Fara cuvinte.

  • Balan Marius -ecologist PV

    Oras cu administratie barbara ! Sa va fie rusine la cei care ati dispus alta si sa nu uitati ca in sfanta zi de 22 dec ati omorat niste fiinte vi.
Caricatură

Ziar de Bistrita