Ultimele noutati

Deși în Bistrița-Năsăud ninge, licitația pentru deszăpezirea drumurilor județene NU s-a încheiat. Totuși, cine intervine pe cei aproximativ 600 de kilometri?

Încă de la finele lunii septembrie, Consiliul Județean Bistrița-Năsăud a demarat procedura de achiziție a serviciilor de deszăpezire și combatere a poleiului pe drumurile județene pentru sezonul rece 2017 – 2018.

Cu toate că termenul  limită pentru depunerea ofertelor a fost data de 2 noiembrie și au fost depuse două oferte, ambele au fost declarate neconforme, motiv pentru care licitația s-a anulat, procedura fiind ulterior reluată.

Potrivit anunțului postat pe SEAP (Sistemul Electronic de Achiziții Publice), contractul ce urmează să fie încheiat cu firma care va câștiga licitația va avea, de această dată, o durată de patru ani (48 de luni) față de un an (12 luni) cât era anii trecuți.

Acordul-cadru are ca obiect întretinerea curentă pe timp de iarnă a drumurilor județene și a podurilor din administrarea Consiliului Județean Bistrița-Năsăud în lungime totală de 637,061 km drumuri, în perioada 2017-2021, în scopul menținerii acestora la nivelul standardelor și reglementărilor tehnice în vigoare privind siguranța traficului. În vederea realizării acestui serviciu în condiții optime, drumurile județene aflate în administrarea autorității contractante au fost împărțite în cinci zone teritoriale, respectiv loturi, după cum urmează: Lot 1 – Bistrița, Lot 2 – Beclean, Lot 3 – Năsăud, Lot 4 – Șieu și Lot 5 – Lechința” precizează Consiliul Județean Bistrița-Năsăud.

Valoarea estimată fără TVA a contractului se situează între 10,5 milioane de lei și 20,7 milioane de lei, pentru întreaga perioadă de patru ani, banii find asigurați din bugetul CJ B-N.

Operatorii economici participanți la procedura de licitație trebuie să facă dovada că dispun de baze de deszăpezire.

Totuși, pe drumurile județene există o companie care intervine

Cu toate că iarna începe să își intre în drepturi și în județul Bistrița-Năsăud și nu există un contract de deszăpezire încheiat cu un operator, administrația județeană dă asigurări că pe cei aproximativ 600 de kilometri de drumuri județene se va interveni până la încheierea licitației și, implicit, până la semnarea unui nou contract.

”În baza legislației, până se încheie un nou contract, se merge pe notă de comandă cu vechiul operator care s-a ocupat de aceste servicii și anul trecut” a declarat Bogdan Ivan, purtătorul de cuvânt al Consiliului Județean Bistrița-Năsăud.

Anul trecut, compania SC LDP SA este cea care s-a ocupat de deszăpezirea drumurilor județene din Bistrița-Năsăud, valoarea totală a contractelor pe toate cele 5 loturi fiind de 2,6 milioane de lei. Astfel că, potrivit purtătorului de cuvânt al CJ B-N, Bogdan Ivan, până când va fi încheiat un nou contract cu un alt operator, SC LDP SA se va ocupa, în continuare, de deszăpezirea drumurilor județene. ”Vechiul operator este pregătit să intervină acolo unde va fi cazul” a mai completat Bogdan Ivan.

FOTO: CNAIRCaricatură

Ziar de Bistrita