Deși nu are finanțare pentru Aquapark-ul din Wonderland, primarul Ovidiu Crețu spune că în februarie va fi semnat contractul de execuţie şi anul acesta vor începe lucrările

 -  -  122


Primarul municipiului Bistrița, Ovidiu Crețu, a anunțat că proiectul privind amenajarea unui complex sportiv acvatic în Wonderland ar putea fi semnat luna viitoare, urmând ca în acest an să fie demarate și lucrările propriu-zise. Însă, ceea ce a omis să spună primarul este că administrației locale îi lipsește un lucru esențial pentru acest proiect – finanțarea. 

Aquapark-ul este în licitaţie și va completa investițiile care sunt deja în acea zonă. Sunt absolut convins că zona respectivă va deveni una de agrement şi recreere. Am numit-o de sport pentru că încercăm să obținem ceva bani guvernamentali, pentru că pe sport se dau, iar pe agrement nu. În privința Aquapark-ului va trebui să avem cel târziu în luna februarie contractul de execuţie semnat şi vom demara execuția, care se vor întinde pe 2-3 ani. Să ai o piscină acoperită, cu apa încălzită lângă pârtia de schi sau să ai vara lângă bazine, lângă ştrand şi un alpine coaster, sunt chestiuni care se completează și care pot să dea zonei respectivă o valoare superioară”, a declarat, într-o conferință de presă, primarul Ovidiu Creţu.

Primăria Bistrița a lansat procedura de licitație publică pentru Aquapark, o investiție estimată la peste 35 de milioane de lei (peste 7 milioane de euro), în luna octombrie a anului trecut, atunci fiind schimbată și denumirea proiectului, din Aquapark în Complex Sportiv Acvatic.

Când a fost lansată licitația, autoritățile locale nu aveau asigurată întreaga finanțare pentru acest proiect, în bugetul pe anul trecut fiind cuprinși bani doar pentru începerea lucrărilor, municipalitatea mizând pe faptul că va obține finanțare din alte surse decât bugetul local pentru acest proiect. Situația e aceeași și acum: Primăria Bistrița nu are banii asigurați pentru această investiție, dar are speranțe că i-ar putea obține din fonduri guvernamentale.

”În acest moment contăm doar pe banii de la bugetul local”

A existat o discuție pe vremea mandatului lui Daniel Suciu, suntem în lista de proiecte a Ministerului Lucrărilor Publice, Administrației și Dezvoltării, prin Compania Națională de Investiții, dar sigur că avem semne de întrebare dacă vor mai fi sau nu alocați banii respectivi sau în ce măsură vor fi alocați. Având în vedere că e genul de lucrare care se va desfășura pe o perioadă de 2 -3 ani, noi intenționăm să facem o alocare bugetră pentru tot ce ar însemna cheltuielile din anul acesta sau măcar pentru prima parte a anului și dacă e cazul și există posibilitatea să facem o rectificare de buget în cea de-a doua parte a anului pentru a suplimenta suma. Dar acestea deja sunt variante de lucru. Cert este că în acest moment contăm doar pe banii de la bugetul local. Care va fi suma mi-e greu să spun pentru că nu avem bugetul aprobat, să vedem mai întâi ce sumă va rezulta în urma votului pe buget”, a declarat purtătorul de cuvânt al Primăriei Bistrița, Mihai Ruști.

Facem precizarea că în programul de investiții al Primăriei Bistrița pe anul 2020 a fost prevăzută alocarea sumei de 3 milioane lei pentru începerea lucrărilor la acest complex acvatic. Rămâne de văzut dacă propunerea va fi votată de Consiliul Local.

Despre acest subiect, Ziar de Bistrița a mai scris:

Primăria Bistrița a demarat licitația pentru ”Complex Sportiv Acvatic”. Investiția este de 35 de milioane de lei, iar Primăria are doar 1 MILION de lei! NU au finanțare, dar au SPERANȚE!

12 bookmark
2 notes
598 views
bookmark icon

2 thoughts on “Deși nu are finanțare pentru Aquapark-ul din Wonderland, primarul Ovidiu Crețu spune că în februarie va fi semnat contractul de execuţie şi anul acesta vor începe lucrările

    Write a comment...

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.