Deși s-au înscris pe lista Primăriei Bistrița, peste 100 de angajați ai unităților școlare din municipiu nu s-au prezentat pentru a efectua testul COVID-19

 -  -  11008





Peste 100 din cei aproximativ 400 de angajați ai unităților de învățământ din municipiul Bistrița care s-au înscris în vederea efectuării testului pentru depistarea infecțiilor cu noul coronavirus nu au putut fi testați, asta pentru că nu s-au mai prezentat pentru a li se preleva probe, anunță Spitalul Județean de Urgență Bistrița.

Spitalul Județean de Urgență Bistrița a primit de la Primăria municipiului Bistrița o listă cu 398 de persoane – personal didactic și nedidactic din unitățile de învățământ din Bistrița – care au acceptat să fie testate pentru determinarea infecției cu virusul SARS-CoV-2 înainte de începerea noului an școlar. Din totalul celor înscriși, s-au prezentat pentru testarea programată în perioada 7-11 septembrie 285 de persoane”, a declarat Camelia Strungari, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean de Urgență Bistrița.

În ceea ce privește angajații testați, din cele 285 de teste efectuate, patru au avut rezultat pozitiv, iar în cazul unei persoane, rezultatul a fost de două ori incert, în această situație testarea fiind repetată astăzi, 15  septembrie.

Potivit datelor comunicate de Instituția Prefectului Bistrița-Năsăud, la data de 15 septembrie, la nivelul județului, există șase cadre didactice confirmate cu COVID-19. Trei dintre aceste cazuri provin de la Liceul Creștin Logos, două de la Liceul cu Program Sportiv și într-un caz este vorba despre un cadru didactic care predă atât la Colegiul Național Andrei Mureșanu, cât și la Colegiul Național Liviu Rebreanu.

Trei dintre acestea au fost externate la cerere.

1 notes
133 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *