DESPRE SĂNĂTATE ÎNTR-UN VEAC AL BOLILOR – O conferință unică și senzațională! Sâmbătă, 3 decembrie, la Palatul Culturii!

În data de 3 decembrie 2022, prof. Cornel Constantin Ciomâzgă, scriitor și publicist, vine la Bistrița și va susține, la orele 17:30, la Palatul culturii, o prelegere cu totul specială, pe un subiect în premieră absolută: DESPRE SĂNĂTATE ÎNTR-UN VEAC AL BOLILOR!

Prof. Ciomâzgă propune identificarea locurilor ascunse ale sănătății, unde se nasc și evoluează bolile cele mari și grele, dar și cum pot fi acestea stopate și eradicate.

Subiectul acestei deosebite prelegeri este rodul ostenelii de peste 20 de ani a scriitorului Cornel Constantin Ciomâzgă.

Este un subiect de mare interes pentru fiecare om și o șansă pentru bistrițeni de a lua parte la un astfel de eveniment.

Intrarea este liberă!

Câte ceva despre autor…

Prof. Cornel Constantin Ciomâzgă a studiat regie teatru şi film, apoi, ca autodidact convins a continuat cu studii de psihologie şi teologie.

Este unul dintre cei mai importanţi publicişti ai anilor ‘ 90, întemeietor şi director al unor publicaţii şi al primelor posturi de radio private din România, profesor la Facultatea de Jurnalistică, mentor al unor mari gazetari de astăzi.
În 1990 a realizat primul format de emisiune talk-show din România.
A realizat peste 200 de emisiuni talk-show radiofonic cu cele mai importante personalităţi ale vremii.

Între 1993 şi 2003 a fost preşedintele Asociaţiei Jurnaliştilor Europeni filiala România.
Activitatea sa profesională a fost răsplătită cu numeroase premii: Premiul Marconi pentru activitate publicistică, Premiul Asociaţiei Jurnaliştilor Europeni, Premiul Fundaţiei Secolul XXI, Premiul Asociaţiei 21 Decembrie, Premiul Comitetului Naţional Român pentru UNICEF şi altele.

Din 2002 s-a retras vremelnic în chiliile unor mănăstiri, pentru a ieşi de acolo cu o carte care avea să spargă tiparele, devenind best-seller în foarte scurtă vreme. Cartea sa „Lucrarea” a fost declarată „cel mai căutat roman postrevoluţionar”, tirajele epuizându-se cu rapiditate de fiecare dată.

Apoi, timp de zece ani scriitorul a stat din nou retras prin sihăstrii şi locuri tainice, numai de el ştiute, pentru ca în 2014 să revină cu o nouă carte, mult mai răvăşitoare decât prima,“Se întorc morţii acasă”. Un subiect „împrumutat tot din realitate”, cum dezvăluie autorul, având ca personaje principale un călău şi pe victima sa. Un fost torţionar comunist şi cea mai opresată victimă a lui, se întâlnesc după zeci de ani, fiecare cu viaţa sa incredibilă, spre a trăi împreună o experienţă de legendă.
Prin cele două romane publicate a consacrat un nou gen literar: Romanul Catehetic Realist.