Scriitorii George Simion și Avram Iancu și-au lansat cărțile, la Bistrța! Dezbateri aprinse, despre valorile naționale la Biblioteca „George Coșbuc”!

Clubul Coșbook al Bibliotecii Județene „George Coșbuc” Bistrița-Năsăud a găzduit lansarea a două cărți extrem de interesante pentru publicul larg. Evenimentul a avut loc vineri, 21 februarie 2020!

2 cărți lansate la Biblioteca Gerge Coșbuc!

„Cum i-am cunoscut pe Klaus Iohannis, Dan Barna, Traian Băsescu și Ion Iliescu” (Editura Letras, 2019) a lui George Simion

–  „Schimbarea ești tu” (Editura Măiastra, 2019) – carte scrisă de Avram Iancu.

Ioan Pintea: „Cartea lui George Simion este, după părerea mea, o carte-manifest! „

„Sunt două cărți care vorbesc despre performanță. Sigur, este vorba despre performanțe diferite, însă, în vremea noastră este foarte important să apreciem performanța, fie că este vorba despre o performanță în sport, fie că este vorba despre a avea o idee foarte bună și foarte constructivă în ceea ce privește Basarabia.

Iar cartea colegului nostru bibliotecar, Avram Iancu, prezintă o biografie cutremurătoare, biografia unui erou” a spus în deschidere Ioan Pintea, directorul Bibliotecii Județene „George Coșbuc” Bistrița-Năsăud.

Marcel Seserman:  ” George va continua să lupte încă un orizont nedefinit de timp pentru această idee națională!”

Despre această dublă lansare de carte a vorbit pe larg scriitorul Mircea Măluț (alias Șef serviciu, Marcel Seserman).

„Avem în față două personalități care au câteva coordonate comune. În primul rând, este vorba despre două personalități care sunt foarte prezente în spațiul public.

Cartea lui George Simion este o scurtă autobiografie a sa, făcută prin prisma activității sale, din perspectivă unionistă. Tot ceea ce a făcut el, cam de la vârsta de 18 ani încoace, este dedicat acestei idei mărețe: cum să aducă în act, să se împlinească aducerea pământurilor românești alături de patria-mamă și în special pământurile din Republica Moldova, și să-i aducă pe moldoveni alături de noi. Iar George Simion a făcut foarte multe lucruri în acest sens.

Și, dat fiind că avem o clasă politică mediocră, care nu vede încă o presiune pe acest vector unificator, George va continua să lupte încă un orizont nedefinit de timp pentru această idee națională. Sunt convins că alături de el sunt foarte mulți români” a spus Mircea Măluț.

 

Marcel Seserman: „Avram Iancu este sedus și are o obsesie privind destinul acestei țări!”

Marcel Seserman s-a oprit și asupra cărții „Schimbarea ești tu”, a lui Avram Iancu.

„Oarecum la fel cu George Simion, Avram Iancu este sedus și are o obsesie privind destinul acestei țări. Emil Cioran spunea că singura noastră obsesie trebuie să fie România, iar colegul nostru bibliotecar s-a gândit să facă niște gesturi, așa încât numele țării sale să circule pe fel de fel de meridiane”, a completat Mircea Măluț (Marcel Seserman).

Știați că: scriitorul Avram Iancu a traversat înnot Canalul Mânecii și a străbătut înotând fluviul Dunărea de la izvoare până la vărsarea în Marea Neagră (2.860 kilometri)?

Într-o foarte frumoasă descriere, autorul a povestit întâmplarea istorică ce a stat la originea hotărârii sale de a traversa înot Canalul Mânecii. Tot în context istoric a pus el și inițiativa sa de a înota pe toată lungimea Dunării, la 10 ani de la aderarea României la Uniunea Europeană și Marea Neagră de la Sulina la Istanbul, în anul 2018.

„Cele mai mărețe lucruri sunt atunci când oamenii fac lucruri împreună și mă bucur că suntem cu toții împreună în acest loc” a spus Avram Iancu, mărturisind că se simte ca acasă la Biblioteca Județeană„George Coșbuc”, „un templu al cunoașterii, pentru că biblioteca vine să satisfacă toată această diversitate a noastră, a oamenilor, care suntem diferiți unii de alții”.

 

 

La rândul său, George Simion a vorbit despre activitatea sa unionistă.

„La eforturile individuale noi, românii, suntem foarte buni. Numai că, atunci când începem să facem lucruri împreună, este mai greu. Eu sunt unionist nu numai în sensul reîntregirii naționale, care trebuie să se întâmple și se va întâmpla, prin contribuția fiecăruia dintre noi. Dar, reîntregirea națională vine în urma unui proces, numit unitate, pentru că ar fi un lucru abstract să vorbim despre unitate națională dacă noi, românii, nu ne unim eforturile”, a observat George Simion, autorul mai multor inițiative menite să salveze și să promoveze valorile naționale.

Cei doi autori au răspuns, apoi, întrebărilor venite dinspre public și au acordat autografe pe cărțile lor.