Detalii despre accidentul din Sânmihaiu de Câmpie în care a decedat un tânăr de 33 de ani! Poliția îl urmărea și era bănuit de escrocherii!

La finele săptămânii trecute, un tânăr și-a pierdut viața într-un accident de circulație produs în localitatea Sânmihaiu de Câmpie. În urma cercetărilor de la fața locului, polițiștii au stabilit că persoana decedată era bănuită de săvârșirea unei înșelăciuni prin metoda accidentul.

 

Urmărire ca-n filme! Șoferul fugea de poliție, s-a răsturnat și a DECEDAT în urma accidentului!

”La data de 10 decembrie, polițiștii Secției 3 Poliție Rurală Lechința aflați în serviciul de patrulare au observat un autoturism care se deplasa pe raza localității Sânmihaiu de Câmpie, în care aveau informații că se află o persoană bănuită de comiterea unei înșelăciuni prin metoda accidentul.  În fapt, în seara de 9 decembrie, un bărbat de 80 de ani, din Sânmihaiu de Câmpie, a înmânat suma de 10.100 de lei unui bărbat care, inițial l-ar fi contactat telefonic, s-ar fi recomandat a fi personal medical, spunându-i că fiul lui a fost implicat într-un accident rutier. Polițiștii au efectuat semnalele de oprire autoturismului în cauză, în care au fost observați conducătorul auto și un pasager, ambii mascați, însă șoferul nu s-a conformat, continuându-și deplasarea. La un moment dat, în intersecția Drumului Județean 151 cu Drumul Județean 154D, autoturismul s-a răsturnat pe un câmp”, a precizat Inspectoratul de Poliție Județean Bistrița-Năsăud.

Șoferul a DECEDAT! Tânărul de 33 de ani era din Suceava (Vicovu de Sus)

”La fața locului, a fost identificată în afara autoturismului, o singură persoană, respectiv un bărbat, de 33 de ani, din Vicovu de Sus, județul Suceava, care din nefericire era decedat. În autoturism au fost descoperite și ridicate în vederea continuării cercetărilor un plic cu suma de 10.100 de lei”, a mai adăugat IPJ Bistrița-Năsăud.

Oamenii legii continuă cercetările în acest caz , în vederea clarificării cauzei sub toate aspectele ei.

Un tânăr și-a pierdut viața într-un accident rutier produs în localitatea Sânmihaiu de Câmpie

Polițiștii atrag atenția că metoda accidentul reprezintă schema prin care un necunoscut, care de obicei se dă drept avocat, medic, poliţist sau amic, contactează telefonic rudele unei persoane despre care povestesc că a fost implicată într-un accident rutier grav sau o altă ilegalitate şi că rudele respective trebuie să plătească urgent victimelor accidentului o anumită sumă de bani pentru eliberarea rudei din arest sau pentru a o scăpa de la închisoare (de obicei fiul celor apelaţi telefonic).

Victimele acestui tip de infracţiune sunt, în general, persoane în vârstă, cărora, în momentul în care răspund apelului telefonic, li se aduce la cunoştinţă un scenariu de natură să producă o stare emoţională puternică, afirmându-se faptul că fiul sau fiica ar fi fost implicaţi într-un grav accident rutier. Victimele sunt contacatate de regulă la ore târzii, astfel încât infractorii să poată profita de starea de derută şi totodată, să fie îngreunată de către victime contactarea potenţialelor rude implicate în accidente sau alte evenimente presupuse.

În această situaţie, persoana vătămată este determinată să depună diferite sume de bani la societăţi de curierat financiar, pe numele unor persoane sau să înmâneze direct sumele de bani către anumite persoane indicate.

Oamenii legii recomandă cetățenilor ca, în situaţia în care primesc un telefon în care sunt anunţaţi că o rudă a fost implicată într-un accident, să nu se impacienteze şi să verifice veridicitatea informaţiei, în primul rând apelând ruda care ar fi fost implicată în accident sau alte persoane apropiate acesteia. Dacă situaţia prezentată prin telefon se dovedeşte a fi ireală, trebuie anunţată în cel mai scurt timp poliţia, la telefonul unic de urgenţe 112 sau cea mai apropiată unitate de poliţie, reţinând cât mai multe date utile în anchetă.

Poliţiştii atrag încă o dată atenţia cu privire la măsurile preventive pe care cetăţenii trebuie să le ia în cazul în care sunt abordaţi prin această metodă şi să nu dea curs unor astfel de solicitări.

În primul rând trebuie ştiut faptul că, în cazul unui accident, nu există noţiunea de plată a unor despăgubiri, decât în urma unei hotărâri judecătoreşti în acest sens sau dacă este făcută prin intermediul unor societăţi de asigurări. Orice accident/eveniment de circulaţie are două variante de soluţionare. Prima este autosesizarea poliţiştilor cu privire la un eveniment rutier sau depunerea unei plângeri la unitatea de poliţie care se va ocupa mai departe de cazul respectiv, în condiţiile legii. În cazul în care există doar pagube materiale, poate opera înţelegerea amiabilă a părţilor, ceea ce presupune repararea daunelor folosind poliţa de asigurare auto obligatorie.

One comment

  1. Balan+Marius+-Horea-ecologist

    Iata cum te bate DUMNEZO dupa metoda ACCIDENTUL si care chiar este valabila in anumite situatii.
    Hai sa vedem mai are cineva chef sa practice asemenea metode ?