Dezbatere publică la Primăria Bistrița pe tema proiectului de buget pe anul 2021

 -  -  1119


Primăria municipiului Bistriţa anunţă organizarea unei dezbateri publice pe marginea proiectului de buget pe anul 2021.

Dezbaterea publică va avea loc în data de 12 aprilie, începând cu ora 16:00, în sala mare de şedinţe a Primăriei municipiului Bistriţa din Piaţa Centrală nr. 6.

Forma detaliată a proiectului de buget poate fi consultată la Centrul de Relații Publice al Primăriei municipiului Bistriţa din str. Gheorghe Șincai nr. 2 precum și pe site-ul instituției www.primariabistrita.ro

Bistrițenii au posibilitatea să consulte varianta propusă de municipalitate și chiar să vină cu noi propuneri de modificare în cazul în care doresc.

Conducerea Primăriei Bistrița a precizat că bugetul pe acest an este unul ”axat pe dezvoltarea municipiului, iar procentul cel mai mare din cheltuieli este alocat investițiilor, fondurile europene fiind sursa principală de finanțare a proiectelor de dezvoltare”. 

Astfel, pentru anul 2021, este propus un proiect de buget consolidat al municipiului Bistrița structurat astfel: 

  • La venituri – sunt estimate venituri în sumă de 332.728.000 lei, care includ veniturile proprii, alocările de la bugetul de stat, sumele atrase cu titlu de surse rambursabile (credite) și cele nerambursabile;
  • La cheltuieli – sunt estimate cheltuieli în sumă de 379.891.000 lei, fiind destinate finanțării cheltuielilor curente, de capital si operațiunilor financiare.
  • Diferența dintre cheltuieli și venituri în sumă de 47.163.000 lei este reprezentată de excedentul financiar al bugetului general al anului 2020 si al anilor precedenți.
0 notes
244 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *