Dezbatere publică pe tema reformării Poliției Locale, la Primăria Bistrița. ”În prezent nu are o imagine tocmai bună!”

 -  -  22


 

Vor bistrițenii reformarea Poliției Locale a municipiului Bistrița ? Aceasta este întrebarea principală la care cetățenii orașului vor putea să răspundă dacă vor participa la o dezbatere publică pe tema reformării Poliției Locale. Dezbaterea va fi organizată la inițiativa viceprimarului Cristian Niculae și se va desfășura la începutul lunii viitoare.

Instituţia Poliţiei Locale este o instituţie necesară Bistriţei, care trebuie să fie alături de cetăţeni şi care să lucreze pentru cetăţeni. Doresc să lansez o dezbatere publică despre problemele Poliției Locale Bistrița, la care să îi invit să participe pe toţi cetățenii interesaţi, ONG-urile și partidele politice. Am să organizez această dezbatere la începutul lunii noiembrie, în sala de Consiliu a Primăriei Bistrița, pentru ca toţi cei care sunt interesaţi să poată să îşi spună părerea și să facem demersuri ca să reformăm această instituție. Sunt hotărât să reformez această instituţie, să o fac mai apropiată de cetăţean şi mai respectată. Vrem o Poliţie Locală fermă şi respectată”, a spus viceprimarul municipiului Bistrița, Cristian Niculae, într-o conferință de presă.

Viceprimarul s-a arătat profund dezamăgit că deși a convocat două comisii de disciplină care să analizeze cțteva dintre activitățile Poliției Locale Bistrița, la două luni de la convocare, comisiile nu au prezentat niciun raport, motiv pentru care acestea au primit ultimatum – 7 zile.

„Poliţia Locală este o instituţie care se află în slujba cetăţeanului, dar care, din păcate, în prezent nu are o imagine tocmai bună în percepţia lui (n.r. – cetățeanului). Fiind o instituţie aflată în subordinea mea, orice aspect pozitiv sau negativ al acestei instituţii este în atenţia mea. În urmă cu două luni de zile am solicitat convocarea a două comisii de disciplină, care să analizeze modul în care a fost gestionat evenimentul petrecut în Parcul Municipal în data de 13 iulie, intens mediatizat pe plan local. Este vorba despre acea confuzie de persoane și raportul eronat comunicat public de către conducerea instituției. Sunt profund dezamăgit că până la această oră, în două luni de la formarea acestor comisii de disciplină nu s-a luat încă nicio decizie, în condițiile în care am propus încă de atunci sancționarea celor trei polițiști locali, mă refer la cei doi agenți de poliție și la șeful Poliției Locale” , a declarat viceprimarul municipiului Bistrița, Cristian Niculae.

22 bookmark
0 notes
733 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.