Diana Morar a făcut anunțul: Guvernul PNL acordă tichete de 500 de lei pentru elevii din familii defavorizate! Dacă venitul/membru de familie e sub 1.150 de lei, copiii primesc tichete pentru rechizite și haine!

 -  -  1280Secretarul de Stat în Ministerul Justiției, Diana Morar, anunță o importantă măsură socială a guvernului PNL: tichete de 500 de lei pentru elevii din familiile defavorizate!

“In contextul combaterii efectelor epidemiei SARS- COV2, prin Schema Naționala de Sprijin pentru Elevii cei mai Defavorizați (SNSED) se oferă sprijin educațional prin intermediul tichetelor sociale pe suport electronic implementate de Ministerul Fondurilor Europene, având ca sursa de finanțare Programul Operațional POAD, pentru care sunt alocați în acest scop 50 de milioane de euro. Valoarea nominală a unui tichet social pe suport electronic pentru elevii cei mai defavorizați este de 500 lei, iar valabilitatea acestuia este de 1 an de la data emiterii.

Tichetele sociale pe suport electronic pentru sprijin educațional vor fi alimentate la începutul anului școlar și pot fi utilizate doar pentru achiziția de materiale școlare constând în rechizite și vestimentație necesare frecventării școlii. Instituția prefectului distribuie tichetele sociale pe suport electronic pentru sprijin educațional către autoritățile administrației publice locale de pe raza teritorială unde își au domiciliul destinatarii finali împreună cu informațiile necesare privind lista unităților afiliate.” – a postat Diana Morar.

Diana Morar

Familiile cu venit/membru mai mic de 1.150 de lei au acces la TICHETE!

“Potrivit actului normativ, tichetele sociale se vor acorda elevilor care se află în întreținerea familiilor al căror venit lunar mediu pe membru de familie este de maximum 50% din salariul de bază minim brut pe țară.

Având în vedere că, pentru anul 2020, salariul minim brut pe țară este 2.230 de lei, venitul lunar mediu pe membru de familie trebuie să fie de cel mult 1.115 lei, pentru ca elevul să fie eligibil.” – a anunțat Diana Morar, secretar de Stat în Ministeru Justiției.

0 notes
405 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *