Diana Morar: ”Anul școlar va începe la timp. Școlile se vor deschide în septembrie”

 -  -  1976Secretarul de stat Diana Morar din Ministerul Justiției, care face parte din Grupul interministerial de lucru privind condițiile de deschidere a școlilor, a anunțat că autoritățile au în plan să redeschidă școlile din luna septembrie, astfel încât noul an școlar să înceapă la timp, dar există trei scenarii analizate în acest moment. Scenariul pe care se va merge va fi stabilit în funcție de evoluția situației epidemiologice.

Grupul interministerial de lucru privind condițiile de deschidere a școlilor ia în calcul trei scenarii, în funcție de evoluția răspândirii epidemiei SARS CoV-2 în România”, a afirmat Diana Morar.

Potrivit acesteia, primul scenariu este cel în care elevii încep anul școlar în condiții normale, ca și până acum. Cel de-al doilea scenariu face referire la un sistem hibrid, în care o parte din elevi sunt prezenți la școală, iar o parte participă la cursuri online. Cel de-al treilea scenariu este acela în care cursurile se predau exclusiv online.

Cel mai plauzibil scenariu până în prezent, fiind scenariul doi, luându-se în calcul și posibilitatea prevăzută de scenariul trei, primul scenariu situându-se într-un plan îndepărtat la această dată. Cu toate acestea, decizia modului de deschidere a școlilor este una complexă și importă a se lua în calcul multe aspecte printre care și descentralizarea luării deciziei în această privință”, a mai adăugat Diana Morar.

Cele trei scenarii prezentate de Diana Morar au fost anunțate și de prefectul județului Bistrița-Năsăud, Stelian Dolha:

Măsurile pe care le gândim și pe care le vom lua sunt gândite în primul rând pentru siguranța copiilor, pentru siguranța cadrelor didactice și pentru a asigura un proces educațional de bună calitate”, a subliniat și președintele Klaus Iohannis.

Anul scolar va începe la timp. Școlile se vor deschide in septembrie.„Măsurile pe care le gândim și pe care le vom lua…

Publicată de Olivia Diana Morar pe Miercuri, 29 iulie 2020
1 notes
101 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *