Diana Morar , ATAC la tovarășii din PSD: “contractul pe colectare SELECTIVĂ NU se implementează și deșeurile se adună la grămadă!” Păi, cum să fie bine dacă șeful ADI Deșeuri e-n campanie alături de PSD?

 -  -  191679 

La conferința de presă a PNL, Diana Morar a sesizat o chestiune gravă care se manifestă la nivelul întregului județ. SUPERCOM colectează ne-selectiv, deși este în derulare un contract care-i obligă să dețină logistica necesară pentru a realiza acest serviciu în parametri impuși în contract!

 

“De curând, ADI Deșeuri a semnat un contract cu firma Supercom și astfel am ajuns să plătim un tarif exorbitant pentru colectarea deșeurilor. Acest contract încheiat cu firma de salubrizare aduce grave prejudicii financiare atât bugetului local, cât și cetățenilor. Supercom și ADI Deșeuri au încheiat contractul nr. 1.277 din 6 decembrie 2018 prin care s-au stabilit noile tarife, dar și obligațiile contractuale ale ambelor părți implicate, atât furnizorii serviciului cât și beneficiarii.

La tarifele actuale, respectiv 8 lei/pers/lună, o familie din municipiu plătește aproximativ 100 de euro pe an pentru colectarea selectivă a deșeurilor. O familie din mediul rural plătește de trei ori mai puțin, respectiv 2.5 lei/persoană/lună. Este evident faptul că municipiul Bistrița are un rol decisiv în ADI Deșeuri și în relația contractuală cu Supercom.

Ceea ce este grav este faptul că apelurile consilierilor PNL, care au solicitat reprezentanților Primăriei Bistrița în repetate rânduri să negocieze un alt statut al ADI Deșeuri pentru a deține pârghii de control asupra deciziilor strategice, au rămas fără niciun rezultat.

 

La ora actuală Bistrița are un vot din cele 63 de voturi alături de celelalte UAT-uri din județ , cu toate că asigură mai mult de 50% din încasările companiei.
S-a preferat populismul și cei din PSD au adoptat poziția ghiocelului în fața unei companii care se întreține din banii cetățenilor dar nu prestează servicii conforme.

Bugetul local municipal este sărăcit, cetățenii din municipiu plătesc servicii de care nu au parte. Colectarea deșeurilor NU se face selectiv, se face cu un sistem învechit și pubele insalubre amplasate total aiurea, fără ca cineva să ia măsuri în acest sens.

Ar fi păcat să plătim penalități și să returnăm 35 de milioane de euro din cauza unor incompetenți care gestionează acest proiect începând cu anul 2012. Au trecut șapte ani și auzim numai scuze și acuze.” – a declarat Diana Morar.

Pavel Plăian e șeful ADI Deșeuri și e-n campanie, alături de PSD! Contractul cu SUPERCOM e-n aer!

“Aceste tertipuri sunt apanajul incompetenților care mimează administrația, adică acei tovarăși din PSD care sunt în campanie alături de angajații ADI Deșeuri, toți membri de partid și salariați din banul public.

Solicităm ADI Deșeuri ca în zilele în care nu sunt în campanie electorală alături de PSD, să transmită date oficiale privind colectarea neconformă a deșeurilor din municipiu și din județ.”a declarat Diana Morar.

 

19 bookmark
0 notes
1404 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.