Diana Morar: „Demagogia lui Ciolacu nu păcălește pe nimeni!”

Deputatul Diana Morar reacționează la inițiativele premierului Ciolacu privind tranzacțiile cash. Diana Morar, alături de mai mulți PNL-iști au depus un proiect de lege pentru revenirea la plafoanele de utilizare a numerarului pentru plăți sau încasări la 5.000 de lei, respectiv 10.000 de lei. 

„După gafa majoră prin care trimitea în haos milioane de români cinstiți, micșorând plafoanele la tranzacțiile cash, Ciolacu încearcă astăzi sa pozeze în mare salvator al națiunii.

În loc sa se prefacă un susținător al celor pe care până ieri ii considera hoți, ar trebui să își prezinte scuze. Adevărul e că reacția în lanț a liberalilor, începând cu a președintelui Nicolae Ciucă, și unda de șoc din economie sunt motivele schimbării de opinie, în niciun caz pornirile mesianice pe care vrea să le arate.” – a postat Diana Morar.

Despre Ciolacu, Diana Morar a spus că pozează în erou, dar iată ce declara în urmă cu doar câteva zile:

„Dacă avem cea mai mare evaziune, dacă se fură cu portbagajul, şpagă, cum, spuneţi-mi mie? (…) Ăla pe care l-ai prins îl iei şi-l bagi la puşcărie. Ăla pe care nu l-ai prins spuneţi-mi mie ce face cu banii, dacă el e limitat, cum îşi ia el Ferrari, cu sacoşă? Cum cheltui banii, domnule, din şpagă, dacă tu ai limitat 5.000 lei? Pe lucruri mici…”

„Ce reiese din această declarație? Judecați dumneavoastră. Iar pentru domnul prim-ministru mai am un mesaj: rugați consilierii sa citească mai bine și sa repare TOATE abuzurile. Sau, mai bine, trasați colegilor din Parlament să voteze rapid proiectul de lege depus ieri de PNL. E cea mai sigura variantă ca să nu mai „scape” ceva.” – a postat Diana Morar.

https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fmoraroliviadiana%2Fposts%2Fpfbid025B3HifNvhSED1sZbV2AArAH2Q7NGaEJSH1K4hC9MBZHHfNeH2UMn3KBU1dqcKNXVl&show_text=true&width=500

Ce reiese din această declarație? Judecați dumneavoastră. Iar pentru domnul prim-ministru mai am un mesaj: rugați consilierii sa citească mai bine și sa repare TOATE abuzurile. Sau, mai bine, trasați colegilor din Parlament să voteze rapid proiectul de lege depus ieri de PNL. E cea mai sigura variantă ca să nu mai „scape” ceva.

One comment

 1. Motto:
  „Pot să spun că sunt fericit într-o ţară condusă de Marcel Ciolacu? Asta e nenorocirea noastră” / „Revoluţia a fost o iluzie, ruşinea pe care o trăim acum. Moştenitorii comuniştilor au pus mâna pe putere, au furat toţi banii”
  (Victor Rebengiuc , între teatru și Marcel Ciolacu)

  Incă o dovadă că premierul Ciolacu este un mediocru stăpânit de obsesia haiduciei, să iei de la bogati si să dai la săraci.
  Mai întâi guvernul ar trebui să-si facă ordine in propria ogradă prin măsuri de reducere a reducerea cheltuielilor de funcţionare a statului, prin reforme structurale profunde precum:
  -Reducerea numărului de ministere la 15-16, la fel cum este in Franţa şi Germania;
  -Desfiinţarea agenţiilor şi instituţiilor care nu sunt neapărat necesare, atribuţiile lor putând fi preluate de alte instituţii, simultan cu o descentralizare reală;
  -În administraţia locală, păstrarea acelor primării care servesc minimum 5000 de cetăţeni, şi comasarea celorlalte;
  -Reducerea numărului de judeţe de la 40 la cel mult 12 ( Vezi: https://www.cdep.ro/proiecte/2023/400/30/3/pl197.pdf)
  – Înlocuirea instituţiilor care servesc acum cetăţenii prin numerosi funcţionari, cu aplicaţii informatice care funcţionează nonstop, online.
  Si asta nu e totul. Legislaţia în vigoare permite primarilor în limita numărului maxim de posturi aprobate şi în funcţie de tipul unităţii administrativ-teritoriale să apeleze la maxim cinci consilieri personali. Astfel, primarii comunelor pot angaja, în limita numărului maxim de posturi aprobate, un consilier personal. Primarii oraşelor, municipiilor şi ai municipiilor reşedinţă de judeţ pot înfiinţa maximum trei consilieri personali la oraşe şi municipii şi maximum cinci persoane la municipii reşedinţă de judeţ. Consilierii personali sunt numiţi şi eliberaţi din funcţie de către primar şi îşi desfăşoară activitatea în baza unui contract individual de muncă pe durată determinată, încheiat în condiţiile legii, pe durata mandatului primarului. Atribuţiile consilierilor personali se stabilesc prin dispoziţie a primarului, acestia sunt oameni buni la toate, fiind o veritabilă interfaţă a primarului în relaţia cu publicul şi cu instituţiile mass-media.
  Cel de-al doilea personaj este city managerul, cunoscut în legislaţie şi sub numele de administrator public. Legea Administraţiei Publice Local numărul 215/2001, prevede că, la nivelul comunelor şi oraşelor, primarul poate propune consiliului local înfiinţarea funcţiei de administrator public. Numirea şi eliberarea din funcţie a administratorului public se face de primar, pe baza unor criterii, proceduri şi atribuţii specifice, aprobate de consiliul local. Numirea în funcţie se realizează pe bază de concurs.
  Administratorul public poate îndeplini, în baza unui contract de management încheiat în acest sens cu primarul, atribuţii de coordonare a aparatului de specialitate sau a serviciilor publice de interes local. De asemenea, primarul poate delega către administratorul public, în condiţiile legii, calitatea de ordonator principal de credite.
  Atât timp cât într-o primărie există functia de viceprimar care poate prelua o parte din atributiile primarului, precum şi un consiliu local din consilieri aleşi, numirea consilierilor personali şi a city managerilor reprezintă o risipă bugetară care nu se justifică.
  Pe de alta parte, guvernul condus de Ciolacu în loc să promoveze in economia reală programe de dezvoltare durabilă generatoare de prosperitate, continuă cu măsuri de caritate destinate consumului, prin atribuirea de pomeni care mai degrabă contribuie accentuarea inflatiei si la scăderea puterii de cumpărare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *