Diana Morar, după discursul lui Zelenski din Parlament: ”Este nevoie de o acțiune și mai puternică de izolare a Rusiei din toate punctele de vedere”

 -  -  1


Am asistat cu emoție la discursul președintelui Ucrainei, Volodimir Zelenski, în Parlamentul României”, spune deputatul PNL Diana Morar. Parlamentarul bistrițean a condamnat în termeni duri acțiunea pornită de Rusia împotriva Ucrainei.

Am asistat cu emoție la discursul președintelui Ucrainei, Volodimir Zelenski, în Parlamentul României, într-un moment în care întreaga Europă este șocată de atrocitățile comise la Bucha. De altfel, președintele Ucrainei a prezentat în intervenția sa o serie de imagini cum n-am vrea să mai vedem vreodată. Condamnăm încă o dată acțiunea iresponsabilă și criminală pornită de Rusia împotriva Ucrainei, împotriva civililor ucraineni, care cad victime nevinovate într-un război pe care nu-l mai credeam vreodată posibil în anii în care trăim, dar iată că încă există oameni care nu au învățat nimic din tragediile trecutului. Este nevoie de o acțiune și mai puternică de izolare a Rusiei din toate punctele de vedere, iar vinovații trebuie să plătească pentru faptele lor cât mai repede posibil. Ne exprimăm compasiunea și solidaritatea cu poporul ucrainean greu încercat. Țara noastră va avea în continuare grijă de cetățenii ucraineni fugiți din calea războiului. Sperăm ca acest coșmar să se încheie cât mai curând și aceștia să se poată întoarce la casele lor. Trăiască România, Slava Ukraini!”, a scris pe Facebook Diana Morar.

O reacție în urma discursului președintelui Ucrainei a avut și deputatul PSD Daniel Suciu.

Ce imagini au rulat în Parlament … masacrul de la Bucha … președintele Volodimir Zelenski ni le-a arătat, crude și fără menajamente…realitatea trăită de poporul vecin. E războiul din țara lor, dar atât de aproape de noi. E războiul care ne cutremură pe toți!”, a spus Suciu.

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a susţinut, luni seară, un discurs prin videoconferinţă în Parlamentul României. Acesta s-a declarat convins că România va participa la refacerea ţării sale după război şi a menţionat că doreşte un dialog pentru susţinerea comunităţilor româneşti și a celor ucrainene din cele două ţări.

1 notes
0 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.