Diana Morar i-o zice lui Suciu, după filmarea din coteț: 1. “NU se schimbă nimic pentru cei care cresc porci în gospodării în vederea consumului familial.” 2. “Ordinul a fost emis de fostul ministru al Agriculturii Petre Daea!”

 -  -  1444


Deputatul PNL Diana Morar a ieșit public cu o postare prin care îl desființează pe Daniel Suciu. Reamintim că deputatul PSD s-a filmat în coteț și a alarmat opinia publică, susținând că Guvernul PNL vrea să nenorocească fermierii români!

Postarea populistă din coteț! Deputatul Daniel Suciu NU zice că Ordinul “celor 5 porci” a fost emis de Petre Daea și că 98% din țărani respectă regula, oricum !

Postarea populistă s-a distribuit masiv în mediul on-line (peste 5.800 de distribuiri).

Diana Morar demască populismul: “Ordinul a fost emis de fostul ministru al Agriculturii Petre Daea!”

“În urma discuțiilor apărute în spațiul public în legătură cu Ordinul ministrului Agriculturii nr. 24/2021, care se referă la exploatațiile de porci, se impun niște precizări clarificatoare.

În primul rând, Ordinul a fost emis de fostul ministru al Agriculturii Petre Daea, însă nu a mai intrat în vigoare din cauza situației politice de atunci, respectiv demiterea Guvernului prin moțiune de cenzură. Rațiunile pentru care s-a dat Ordinul la acea dată au fost legate de neasigurarea în România a condițiilor de biosecuritate pentru creșterea porcilor, lucru care a dus la creșterea cazurilor de pestă porcină africană, ceea ce a afectat în mod definitoriu piața de carne. ” – a postat Diana Morar.

98% din țărani NU cresc mai mult de 5 porci în gospodărie!

“Important de reținut este faptul că pentru majoritatea crescătorilor acest Ordin nu are niciun efect negativ. 98% nu cresc mai mult de 5 porci în gospodăriile țărănești, pentru consum propriu, sau au ferme comerciale. Ceilalți (2%), care cresc mai mult de 5 porci în gospodării, sunt obligați să respecte niște norme minime de biosecuritate pentru a se putea verifica mai ușor trasabilitatea animalelor.

De asemenea, România risca o amendă de 600 de milioane de euro, care trebuia plătită de la bugetul de stat, pentru nerespectarea măsurilor de biosecuritate. Problema acestei reglementări a revenit în actualitate. ” – a transmis Diana Morar.“Măsura vine și în sprijinul eradicării pestei porcine africane!”

“Măsura vine și în sprijinul eradicării pestei porcine africane, pentru diminuarea pierderilor financiare și relansarea creșterii porcilor în România, știut fiind faptul că doar 25% din consumul de carne de porc este din producție internă, 75% reprezentând consum de carne din import.

Pesta porcină africană se răspândește cel mai ușor prin transportarea animalelor bolnave dintr-un loc în altul și scoaterea lor la vânzare. Această activitate este specifică pentru puțini crescători de porci din România, cei mai mulți cresc porci în gospodării pentru consum familial.

Așadar, nu se schimbă nimic pentru cei care cresc porci în gospodării în vederea consumului familial și nici pentru cei care au ferme și respectă normele în vigoare (98%).” – a transmis Diana Morar.

0 notes
569 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *