Diana Morar ia atitudine: “PSD-iștii au RESPINS majorarea alocațiilor pentru copii și mint cu nerușinare!”

 -  -  6408


Diana Morar, președinte al Organizației Județene a Femeilor Liberale, explică pe scurt atitudinea duplicitară a PSD-iștilor, care au refuzat să adopte propunerea de majorare a alocațiilor pentru copii și au respins în Senat acest proiect.

“După ce ieri, majoritatea PSD ALDE a respins in Senat propunerea legislativă inițiata de deputatul liberal Robert Sighiartau privind majorarea alocațiilor de stat pentru copii, reprezentantul PSD BN Daniel Suciu, intr-o conferința de presa, minte cu dezinvoltura susținând ca guvernarea PSD-ALDE a votat dublarea alocațiilor pentru copii in 2015.

Pentru corecta informare a opiniei publice, inițiativa de a se dubla alocațiile pentru copii de la 42 lei la 84 lei cat este și in prezent a aparținut deputatei liberale Cristina Pocora, care a reușit in 20 mai 2015 sa impună pe plenul Camerei Deputaților acest amendament prin mobilizarea parlamentarilor liberali (98 de voturi pentru și 77 împotriva), PSD votand IMPOTRIVA atât in plen, cât și in comisie, in unanimitate.

De la ultima propunere a PNL din 2015, alocațiile de stat pentru copii nu au mai fost majorate, rămânând la același nivel de 84 lei, cu toate ca s-ar fi impus ca in ultimii trei ani sa fie măcar corelat cuantumul lor cu rata inflației.

PSD minte cu nerușinare exact electoratul pe care ar trebui sa îl protejeze și pe care îl manipulează cu orice ocazie in care are nevoie de masa de votanți. In realitate PSD ia măsuri care NU vin in sprijinul categoriilor sociale defavorizate sau cu o situație pauperă, grijile manifestate public fata de astfel de persoane fiind doar un șir de minciuni fără acoperire.

Atitudinea reala a celor din PSD este cea de moșieri care stăpânesc iobagi pe care ii condiționează cu beneficiul unor drepturi de care oricum cei din urma beneficiază prin efectul legii și nu prin bunăvoința moșierului.” – a postat Diana Morar, pe facebook.

În data de 4 februarie, 2019 au fost supuse votului 2 proiecte care propuneau majorarea alocației pentru copii cât și indexarea cu un procent egal cu rata inflației.
Din cei 52 de senatori PSD 46 au votat “împotrivă”, 4 “pentru”și 2 s-au abținut.
Toți senatorii PNL au votat “pentru” aceștia fiind de altfel ințiatorii acestor două propuneri legislative.

Proiectul respins de Senat, prevedea ca  începând cu data de 1 ianuarie 2019, copiii cu vârste cuprinse între 2 ani şi 18 ani să primească alocaţie de stat în valoare de 150 de lei, iar cei care au maximum 2 ani – alocaţie de stat în cuantum de 300 lei.

6 bookmark
0 notes
133 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.