Diana Morar: “În fiecare lună, Primăria cheltuie 100.000 de euro pe cultura locală și Bistrița NU are niciun eveniment de impact!” Consilierul PNL solicită administrației să implice tinerii în organizarea de evenimente!

 -  -  231


Diana Morar a făcut o interpelare la ședința de Consiliu Local prin care a cerut Primăriei Bistrița să implice tinerii în organizarea de evenimente locale. Consilierul local PNL susține că Primăria Bistrița cheltuie ineficient aproximativ 100.000 de euro pe lună pentru o agendă culturală învechită, agendă realizată de salariații Centrului Cultural Municipal.

“Vedem cum treptat, orașele din Transilvania își crează evenimente de promoare locală, în timp ce Bistrița bate pasul pe loc. Tinerii cu idei nu se simt reprezentați de actuala administrație PSD. În 2019, Bugetul Centrului Cultural Municipal este de 6 milioane de lei și Bistrița nu are niciun eveniment de amploare. Electric Castel, Untold sau Festivalul Celtic de la Beclean sunt evenimente de impact care atrag turiști și promovează zone aflate în apropiere de Bistrița. Faceți o comparație cu evenimentele finanțate de Primăria Bistrița!

Cu toate astea, Primăria Bistrița cheltuie 100.000 de euro pe lună pe salarii și evenimente pseudo-culturale.  Solicitarea mea este de a demara o consultare publică a cetățenilor și în special a tinerilor privind agenda de evenimente locale în municipiul Bistrița.” – a spus Diana Morar.

Ovidiu Crețu răspunde total aiurea: bugetul pe evenimente este de numai 1. 5 MILIOANE de lei!

 

” Bugetul total al Centrului Cultural Municipal timp de un an de zile NU depășește 1.5 MILIOANE de lei. V-aș ruga să consultați cât cheltuie Clujul cu UNTOLD-ul și după aceea, să discutăm! Dacă am fi capabili  să alocăm pentru un astfel de festival, 2- 3 milioane de euro, atunci cu siguranță am putea să facem un UNTOLD și la Bistrița,  dar nu cred că se va pune problema în următorii ani! ” – a replicat Crețu, total pe lângă subiect! 

https://youtu.be/Ym-sJ7HyFaw

Centrul Cultural Municipal a redus cu 50% sumele alocate pe evenimente și de aceea în 2019 se alocă doar 1.735.000 de lei (sub 400.000 de euro), jumătate din suma alocată în 2017. Bugetul de salarii este ENORM, iar Casa de Cultură cheltuie 4.5 MILIOANE de lei pe salarii. TOTAL: 6 MILIOANE de lei pe an (evenimente + salarii!)

23 bookmark
1 notes
821 views
bookmark icon

One thought on “Diana Morar: “În fiecare lună, Primăria cheltuie 100.000 de euro pe cultura locală și Bistrița NU are niciun eveniment de impact!” Consilierul PNL solicită administrației să implice tinerii în organizarea de evenimente!

    Write a comment...

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.