Diana Morar: ”În goana sa după popularitate, viceprimarul Cristian Niculae a omis să spună de unda va lua bani pentru cumpărarea stadionului și acest lucru demonstează că este paralel cu administrația!”

 -  -  192942


 

Consilierul local liberal Diana Morar a criticat, într-o conferință de presă, două dintre proiectele prezentate de viceprimarul Cristian Niculae, cel privind soarta Stadionului Jean Pădureanu, dar și cel privind reabilitarea a 47 de străzi, prin turnarea unui nou strat de asfalt, din bordură în bordură.

”Cristian Niculae e paralel cu administrația!”

Diana Morar susţine că Primăria Bistrița ar putea rezolva foarte ușor problema privind extinderea Parcului Municipal, fără să fie necesară demolarea stadionului.

Nu trebuie să scormonească după idei utopice, care costă mulți bani, pentru că soluția o are la îndemână. Soluția există încă din anul 2009 și a fost dezbătută în Consiliul Local fiind adoptat la acea vreme un Plan Urbanistic Zonal de extindere a parcului spre Pădurea Codrișor, cu menajarea malurilor râului Bistrița și a albiei în vederea exploatării ei cu ambarcațiuni ușoare de agrement”, a declarat Diana Morar.

Consilierul liberal consideră că viceprimarul Cristian Niculae, prin refuzul de a lua în calcul această variantă, nu face altceva decât să lanseze ”teme false” (n.r. – precum cea privind demolarea Stadionului Jean Pădureanu) în spațiul public, toate acestea fiind doar ”un exercițiu de imagine”.

Ca avocat, Diana Morar aduce trei argumente legale care ar putea împiedica demolarea Stadionului Jean Pădureanu. ”Sunt 3 legi care în acest moment vă opresc în a duce la îndeplinire această pseudogrijă față de nevoile bistrițenilor. Prima ar fi Legea Sportului, care nu vă permite demolarea unei baze sportive până nu aveți o altă bază sportivă finalizată. (…) Cea de-a doua lege care stă piedică în acest moment este Legea Insolvenței, care nu vă permite dumneavoastră să dați ordine lichidatorului judiciar să dărâme stadionul ca să cumpărați dumneavoastră stadionul în detrimentul creditorilor înscriși și acceptați la masa credală a fostei Gloria pentru că acest lucru ar echivala cu o fraudă în defavoarea creditorilor. Mai mult este vorba și despre Codul Civil, dreptul de proprietate fiind garantat prin Constituție. Atributul de dispoziție asupra proprietății aparține exclusiv proprietarului. În momentul actualul proprietarul este Gloria prin lichidatorul Consult Management. Nu în ultimul rând, mai există o lege – Legea bugetară, care este dublată și de situația de fapt reflectată în bugetul pe 2019, care, de asemenea, nu permite investiții de acest gen întrucât există un deficit bugetar de 29,8 milioane lei”, a mai spus Diana Morar.

Consilierul a ridicat și problema privind sursa de finanțare pentru achiziția stadionului.

”Președintele PSD Bistrița, Cristian Niculae, a uitat să spună de unde va scoate bani pentru această achiziție de care primarul Crețu s-a ferit atât de mult, afirmând public că a fost ascultat chiar de către DNA și de aceea nu a fpcut niciun demers pentru achiziția stadionului. (…)  Terenul și construcția aparține lichidatorului judiciar și nu se poate realiza din bugetul actual. Sumele vehiculate pentru achiziție variază undeva între 5 și 8 milioane de euro, după cum se susține pe surse. Desigur, o valoare exactă o poate stabili o expertiză tehnică de specialitate care poate fi realizată doar de către lichidatorul judiciar. În goana sa după popularitate, Niculae a omis să spună de unda va lua bani pentru cumpărarea Stadionului și acest lucru demonstează că este paralel cu administrația”, a mai adăugat Diana Morar.

”Programul de asfaltare a celor 47 de străzi din Bistrița, anunțat de Cristian Niculae, este nerealist!”

În cadrul conferinței de presă, Diana Morar a vorbit și despre infrastructura rutieră a orașului, dar și despre programul anunțat de viceprimarul Cristian Niculae care prevede reabilitarea din bordură în bordură a 47 de străzi. Consilierul liberal consideră programul ”nerealist”.

„Vedem cu toții în ce hal arată străzile din municipiu și nici nu are rost să insist asupra faptului că timp de zece ani nu s-a făcut nimic de calitate la acest capitol. Dar este jignitor modul în care PSD își expune minciunile. Liderii social-democrați, în frunte cu primarul Crețu și cu viceprimarul Niculae susțin că nu au putut face nimic pentru modernizarea drumurilor, deoarece s-a intervenit la rețelele de utilități. În toate țările europene se fac intervenții de urgență la rețele sau se înlocuiesc unele conducte, dar nicăieri în lume nu se distrug străzile fără ca cineva sărăspundă pentru asta. Oriunde în Europa, covorul asfaltic este adus la stadiul inițial imediat după finalizarea intervențiilor. La fel ca și în cazul stadionului Jean Pădureanu, tovarășii din PSD au copt o minciună gogonată și susțin că în acest an vor moderniza 47 de străzi din bordură-n bordură.”, a declarat Diana Morar, care mai consideră că ”este evident că nu poate face Niculae ce nu a făcut Crețu în 10 ani”. 

Consilierul local a consultat programul de investiții al Primăriei Bistrița pe acest an și susține că sumele prevăzute la acest capitol sunt insuficiente.

Sumele alocate acestei investiții cu care Niculae a vrut să devină un salvator al Bistriței sunt foarte mici, sunt insuficiente. De exemplu, se alocă 8 milioane de lei către Direcția de Servicii Publice pentru asfaltarea străzilor promise. Fără să aibă loc nicio licitație,  banii de reparații se risipesc pe câțiva centimetri de asfalt, la fel cum s-a întâmplat în parcările de reședință. Cu aproximativ 8 milioane de lei și cu personal necalificat cum e cazul unor muncitori de la Direcția de Servicii Publice nu se pot moderniza 47 de străzi și am să dau un exemplu simplu: Strada Colibiței, care are aproximativ un kilometru lungime și a costat 2.5 milioane de lei. La un calcul simplu, vedem că cei 8  milioane de lei ar ajunge pentru maxim 3-4 kilometri de stradă și nicidecum pentru 47 de străzi. Asta dacă vorbim de reabilitare completă, nu de cârpeli pe care le găsim în campania electorală. Domnule Niculae, prin aceste abordări populiste aveți impresia că veți primi voturi? Chiar credeți că cetățenii sunt atât de naivi și nu își vor da seama de lucrările pe care le pregătiți? Este o ofensă la adresa unor cetățeni care au crezut în PSD și v-au acordat votul lor. Vă faceți de râs cu aceste cârpeli din banii din impozitele pe care oricum le majorați și vă bateți joc de banii publici”, a mai completat Diana Morar.

În încheiere, consilierul municipal liberal i-a sugerat viceprimarului să viziteze și alte orașe. ”Ar trebui să mergeți la Cluj, la Oradea, la Oradea pentru a vedea cum arată străzile reabilitate și cât să vă dați seama cât ar costa reabilitarea celor 47 de străzi la standarde europene. Asta ar trebui să faceți cât mai repede, înainte să vă apucați de lucru și să cheltuiți 8 milioane de lei pentru câțiva centimetri de asfalt pe străzile care se vor fisura într-un an”, a încheiat Diana Morar.

19 bookmark
2 notes
667 views
bookmark icon

2 thoughts on “Diana Morar: ”În goana sa după popularitate, viceprimarul Cristian Niculae a omis să spună de unda va lua bani pentru cumpărarea stadionului și acest lucru demonstează că este paralel cu administrația!”

    Write a comment...

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.